Google Earth разреши 22-годишно разследване

Останките на мъж, който е в неизвестност от повече от две десетилетия, са били открити по необичаен начин. Колата, в която се намирало тялото му, бил заснета с Google Earth, съобщава „Сън“.

Уилям Молдт бил на 40 години, когато изчезнал от лицето на земята през ноември 1997 година след пиянска нощ в клуб в Лантана, щата Флорида. Когато не се прибрал вкъщи, местната полиция го обявила за издирване, но след време случаят бил обявен за неразкрит.

Преди месец, обаче, бивш жител на Гранд Айлс разглеждал старата си къща през Google Earth. Когато увеличил изображението върху езеро, той забелязал потънала кола.

Той се свързал с настоящия собственик на къщата, който използвал дрон, за да потвърди откритието. Направени били снимки на бял автомобил, намиращ се точно до брега на езерото зад къщата. Когато полицаите изтеглили колата от водата, те открили вътре скелет. Бързо разбрали, че останките били на Молдт.

От полицията обявиха, че се предполага, че Молдт е изгубил управление на колата и тя е паднала в езерото.

По време на първоначалното разследване преди 22 години нямало никакви улики, които да сочат към езерото. В последно време водите „се разместили“, което позволило колата да се вижда.

Любопитно – Източник : Факти.бг
RSS новини от България

Коментарите са затворени