6 знака, че сте с него само заради секса

Можете да харесвате един мъж заради много качества – чувството за хумор, характера, отношението към вас, неговите хобита, мечти. Или просто защото е добър в леглото. Как да разберете дали сте с него само заради преживяванията под завивките? Ето признаците, които показват именно това:

1. Прекарвате по-голямата част от времето заедно в леглото

Сексът с този човек е най-хубавият, който сте имали някога. И когато си уреждате нова среща, не се интересувате в кой ресторант ще отидете, а къде ще завърши вечерта – у тях или у вас. Кино, разходка в парка, вечеря в ресторант – всичко това ви интересува малко, защото сексът е основният мотиватор във вашата връзка, пише struma.bg.

2. Вие не се интересувате от това как преминава денят му

Не ви е интересно как е преминал денят му, какво се е случило в работата му, дори дали е спал добре. Вълната от любопитство, която един партньор изпитва към другия в една връзка, се обяснява с производството на хормона окситоцин, който е отговорен за любовта. Затова, когато партньорите не живеят заедно, се опитват да разберат какво се случва с любимия, търсят разговор. Ако това не се случва, може би наистина е само секс.

3. Вие не държите да направите връзката си официална

Не казвате на приятелите си за него, не бързате да го представите на родителите си. Защото някъде дълбоко в себе си знаете, че в тази връзка не ви държи нищо друго освен секс. Това е доста важен и символичен знак, защото влюбеният човек обикновено не се крие, а напротив – запознава партньора с близкия си кръг. Ако не го правите, това може да е знак, че дълбоко в себе си не приемате връзката за сериозна.

4. Имате несъгласия по някои основни въпроси, но за вас това не е от значение

Един от ключовете за добра връзка е сходството между партньорите по важни въпроси. Например, по отношение на децата или перспективата за развитие на кариерата. Но в случая с този човек те не ви безпокоят, дори ако вашите позиции се различават диаметрално.

5. Той не прилича на мъжа-мечта

Трябва да признаете, че всяка жена има представа какъв трябва да бъде идеалният мъж, съпруг и баща на децата ѝ. Може дори да има цял списък от критерии, по които да избирате партньор. И тогава се случва – имате отношения с мъж, който не се вписва изобщо в тази рамка, но интимната връзка между вас вече е започнала. И не искате да приключва. Ако сте наясно, че това не е подходящият партньор за ваш спътник в живота, не е задължително незабавно да прекъснете срещите.

6. Връзката не е на първо място в момента

Има моменти в живота, когато връзката не стои на първо място във вашия живот. По-важна е кариерата или реализирането на някоя ваша мечта и не сте готови да влагате усилия за изграждане на хармонични отношения. Затова не ги изграждайте, а просто се наслаждавайте на момента. В същото време, партньорът, напротив, може да бъде доста сериозен към вас. В този случай е много важно да се изяснят намеренията на всеки един от вас. Нека той разбере, че на този етап се интересувате от взаимоотношения, в които можете просто да се наслаждавате един на друг. Ако той е доволен от този вид взаимодействие, можете да продължите, докато и двамата се чувствате комфортно в такъв съюз. Ако той силно се противопоставя или възприема неодобрително позицията ви, по-добре е да мислите за прекратяване на връзката, така че да не навредите на партньора емоционално.

В обществото съществува мнение, че взаимоотношенията, изградени само върху секса, са по-подходящи за мъжете, отколкото за жените. Наистина, докато са в една връзка, жените чувстват необходимостта да общуват с партньора си, да търсят нови предизвикателства, възможността да прекарват по-често време един с друг, да се грижат и да получават грижи в замяна. Но това съвсем не значи, че жените не могат да развиват хармонични отношения без любов, наслаждавайки се на сексуалната интимност.

В каквато и ситуация да се намирате, експертите съветват да бъдете честни с партньора си и да не позволявате да си създава фалшиви надежди. Ако наистина ви е удобно да живеете по концепцията „Заедно за секс“, тогава трябва да информирате половинката си. Иначе вероятността от наранени чувства и обида е голяма.

Любопитно – Източник : Факти.бг
RSS новини от България

Коментарите са затворени