4 пълни заблуди за мъжката мастурбация

Чували сте какви ли не страховити истории за мастурбирането като дете. Редовното самозадоволяване води до слепота, акне, оплешивяване, лошо представяне в леглото, а според някои дори до допълнително окосмяване на ръцете, пише tialoto.bg. През годините тези истории стават все по-чутовни и карат доста мъже да се замислят дали да продължат да мастурбират или не. Вижте по-надолу има ли истина в това:

1. Въздържанието от мастурбация води до по-хубав секс

Широко разпространено мнение е, че колкото по-малко се самозадоволявате, толкова по-голям оргазъм ще получавате. Грешно! Честотата на мастурбиране не би трябвало да се отразява на интензивността на оргазма ви. Оргазмът ви може да е по-интензивен, ако не сте правили секс отдавна, но не е тясно обвързан с това колко често се самозадоволявате. Дългото въздържание от изпразване обаче не е никак полезно за тялото и психиката ви.

2. Честото мастурбиране води до пристрастяване

Самият акт на задоволяване не води до пристрастяване! Може обаче да доведе до формиране на психически навик, който да ви помага например да се справяте с емоционални или стресови ситуации. Ако усетите, че самозадоволяването е механизъм, който ви помага да се борите с някакви емоции, по-добре се консултирайте със специалист.

3. С мастурбиране можете да нараните члена си

Само по себе си това действие е безопасно. Разбира се, ако стискате прекалено силно атрибута си, или имате по-груби ръце, може да причините някакво минимално нараняване на кожата или да засегнете нерв, който да доведе до временна безчувственост на мястото. Техниката на самозадоволяване е важна и индивидуална.

4. Ако правите редовен секс, не трябва да мастурбирате

Отново измислица, която не е доказана научно. Няма значение колко често правите секс, самозадоволяването е важен начин да опознаете тялото си и собствената си сексуалност. Мастурбирането ще ви помогне и да подобрите представянето си в леглото, тъй като ще се научите на контрол и ще можете да тренирате да свършвате по-бързо или по-бавно.

Любопитно – Източник : Факти.бг
RSS новини от България

Коментарите са затворени