18 пожара в Югозапада през уикенда! Потушен е този в Рила планина

0

18 пожара са възникнали в Кюстендилска област.Пожарът, който възникна на 14 септември в местността „Сухото езеро“ на територията на природен парк „Рила“, е ликвидиран тази сутрин. Той обхвана площ от около 10 дка. Горяха клек, бял бор и мура, пожарът бе гасен от екипи на РДПБЗН, Югозападно държавно предприятие, служители на Рилски манастир, на природен парк „Рила“ и Национален парк „Рила“, доброволци, хеликоптер от авиобаза „Крумово“. В момента на място са около 45 души пожарникари, горски служители, служители на природния парк. Причините за възникването на пожара са в процес на установяване.

Пожарът, който възникна в края на миналата седмица в землището на с. Богослов, унищожи дървена барака, оградни колове, 20 овощни дръвчета, 15 лозници. Той обхвана площ от 20 дка.Беше угасен от 2 противопожарни екипа на РСПБЗН – Кюстендил, спасени са 5 къщи и 60 дка смесена гора, няма пострадали хора. В рамките на започнато досъдебно производство ще се изясняват причините за възникването на пожара.

Пожарът, възникнал в с. Боровец, община Кочериново, в изоставена къща е угасен от 2 противопожарни екипа на РСПБЗН – Рила, сградата с 50 кв.м разгъната площ е унищожена, спасени са 3 намиращи се наблизо сгради. Причините за възникването на този пожар са в процес на установяване от РУ Рила.

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.