10% по-ниска „Гражданска отговорност” за изрядните шофьори

0

След първата година, на въвеждане на системата „бонус-малус“ се очаква 88% от собствениците на колите да плащат с 10% по-евтина застраховка; 8% да плащат застраховка с оскъпяване от 10 – 30 процента, както и 0,4 на сто от собствениците на коли да плащат четири пъти по-скъпа премия. Това стана ясно по време на обществена дискусия, организирана от Комисията за финансова надзор в НДК.

Хората, които управляват един автомобил да се вписват в застраховката „Гражданска отговорност„. Това в е алтернативата, която се обмисля, за да може историята на нарушенията да се носи от водачите, а не от автомобилите, заяви пред журналисти председателят на КФН Карина Караиванова, която присъства на обсъждането на системата бонус-малус в задължителната застраховка „Гражданска отговорност“.

Карина Караиванова допълни, че вероятно ще се увеличи и минималната скорост, за превишението на която се трупат малус точки. Сега тя е 10 км/ч, но на дискусията началникът на „Пътна полиция“ Росен Рапчев посочи, че е твърде ниска, и предложи да е поне 20 км/ч.

0
0

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.