10 ползи от обрязване на пениса

Циркумцизията, позната още като обрязване или пластика на препуциума, е хирургично отстраняване на препуциума (края на кожата, покриваща пениса, която може леко да се движи като покрива и разкрива глава на члена).

Много необрязани представители на силния пол са си задавали въпроса дали ако това не беше така, биха имали различен сексуален живот. По-конкретно техните мисли са насочени към това дали обрязването намалява чувствителността и цялостното усещане на пениса. Въпросите им често са свързани с безопасността на тази процедура, рисковете и здравословните ползи от нея. Като начало ще се опитаме да разгледаме връзката с интимния живот на мъжете, които са се подложили на интервенцията. Ето кои са десетте преимущества за мъжа и за сексуалната му партньорка при извършване на циркумцизия, според Hillclinic:

1. Удължаване на сексуалния акт

2. Намаляване на риска от бактериални инфекции

3. Намаляване на риска от предаване на HPV вирус (папилома вирус)

4. Намаляване на риска от предаване на HIV вирус (СПИН)

5. Лесно поддържане на по-добра хигиена

6. Постигане на отлична естетика

7. Намаляване на риска от проблеми с фимоза при болни от диабет мъже

8. Намаляване на риска от развитие на рак на шийката на матката при сексуалната партньорка

9. Намаляване на риска от генитален херпес

10. Намаляване на риска от развитие на рак на пениса

Обрязването е една превантивна здравословна мярка, която набира все по-голяма популярност. Трябва да се отбележи обаче и фактът, че това съвсем не е безопасна процедура и сама по себе си крие редица рискове при самото ѝ изпълнение, пише blogzdrave.com. Трябва да се знае, че обрязването в напреднала възраст не е препоръчително поради факта, че кръвоносните съдове и нервните окончания са напълно оформени и правят зарастването доста по-сложно. Специалистите съветват да се спазва по-висока хигиена, вместо да се прибягва до рискови решения.

Любопитно – Източник : Факти.бг
RSS новини от България

Коментарите са затворени