site xnxx india motel footjob. wifelovers

Японски бръмбар сее ужас в Германия

Японски бръмбари заплашват да унищожат реколтата в Германия.

Насекомото е било открито близо до границата на страната в швейцарския град Базел, което предизвика безпокойство сред германските служители за борба с вредителите, предаде ДПА, като цитира местни експерти..

Според Центъра за селскостопански технологии Augustenberg тези бръмбари могат да причинят сериозни щети, тъй като в Германия няма организми, които да се хранят с тях, намалявайки техния брой. В резултат на това гражданите трябва да бъдат внимателни и да съобщават за наличието на бръмбара, ако го забележат, за да се предотврати понататъшното му разпространение.

Насекомото е класифицирано като „бръмбар с голям апетит“ от института „Юлиус Кюн“ (Julius Kohn), федерален център за изследване на растенията.

Вредителят се храни с над 300 растителни вида.

Експертите посочват като застрашени ябълкови дървета, костилкови дървета, ягоди, царевица, грозде, рози и много други храстови и дървесни видове.

Ларвите консумират предимно тревни корени и могат да унищожат големи площи ливади и пасища, предупреждават експертите.

В средата на юли мъжки японски бръмбар е заловен в т. нар. феромонен капан в близост до Базел. От швейцарската служба за борба с вредителите смятат, че насекомото е дошло от заразена зона в района на италианското езеро Маджоре.

Германските земеделски власти са откривали единични японски бръмбари през 2014 г. близо до Падерборн в провинция Северен Рейн-Вестфалия, както и през 2018 г. край Оберстдорф в Бавария.

Възрастният японски бръмбар прилича на местните градински листни бръмбари.

Любопитно – Източник : Факти.бг
RSS новини от България

Коментарите са затворени

xxx videos xnxxgratis.tv naked pumpkin carving brunette with perfect clam. desi anal