Юлиян Константинов пропял отново след развода

Юлиян Константинов се е разделил с жена си Юлия, с която се срещат преди повече от 30 години и имат двама сина. Тази новина изненада всички миналото лято, след като оперният певец сам я обяви, уж между другото, в предаването „На кафе”, където е част от панела на шоуто. Съвсем логично последваха публикации по темата, не бяха спестени и догадките за причините, сред които най-тиражираната бе изневяра от страна на Юлиян, пише Хотарена.

В края на миналата година, в свое подробно интервю Константинов внесе малко яснота по темата. Покрай другите въпроси, които коментира, оперният певец призна, че отдавна е разтрогнал брака си. „Случват се такива неща, но пък има и някои много положителни неща от това нещо, защото аз де факто пропях в момента, в който вече не живеехме заедно… Пропях с гласа, който беше моят глас. Не знам как се случи, но се случи”, каза Юлиян с усмивка.

Той „възвръща” гласа си преди около две години и половина, от което става ясно кога се е развел. Бившата съпруга на музиканта Юлия винаги е страняла от медиите, като последно се знае, че има свой бизнес. Юлиян пък, който преди повече от 10 години прекрати кариерата си в операта, се изявяваше в различни тв формати, а днес отново се е амбицирал да пее на престижни сцени.

За лош късмет, тъкмо когато се зае да връща позициите си в операта, светът бе връхлетян от пандемия. Той прекратява кариерата си по ред причини, сред които е и тази да се установи в родината със семейството си и да бъдат повече време заедно. До преди това Юлиян непрекъснато пътува, а половинката му още от самото начало го следва навсякъде. Изнасял е представления в „Ла Скала” в Милано, „Метрополитън опера” в Ню Йорк, „Ковънт Гардън”, оперите във Виена, Париж, Рим, Берлин, Барселона, Мадрид, Женева, Токио, Тел Авив, Рио де Жанейро, Буенос Айрес, Хюстън и др.

„За тази професия човек трябва да си е самодостатъчен. Да обича прекалено много себе си. Не трябва да се интересува, че всеки месец е на различно място. Няма дом, почти навсякъде е чужденец. Това е едната страна, другата е, че ми мина спортния хъс”, споделя Юлиян Константинов. До преди развода обаче, е изтъквал, че зад решението му стои и желанието му да е със семейството си.

В следващите години той се изявява в телевизията. Между 2010 г. и 2019 г. участва в „Байландо”, „Аз обичам България”, „Биг Брадър”, панелист е в „На кафе”, а в „Маскираният певец” влиза в ролята на Шотландецът. Покрай тези занимавания, Юлиян пробва да се завърне на оперната сцена, но вече не можел да пее по същия начин. Трябвало да мине доста време и да положи не малко усилия, за да се върне в състоянието, в което бил готов наистина пак да пее. Това се случило малко след раздялата с жена му. Оперният певец се надява, че скоро ще може да възстанови бляскавата си кариера.

Освен това, той е отдаден родител. Единият му син се е насочил към волейбола и мечтае да бъде професионален спортист, като вуйчо си Пламен Константинов. Другият син на Юлиян учи екология и работи в сайт. Гордият татко не иска да влияе на изборите им. Не знае дали това е правилно, но не желае да ги кара да правят неща, които не са им на сърце. „Трудно е да си родител. За щастие децата са ми прекрасни”, казва Юлиян Константинов.

Музикантът признава, че е загубил гласа си малко след като прекратил кариерата си. „Мисля, че до голяма степен проблемът беше на психогенна основа. Обиколих много лекари, всички възможни специалисти в тази област у нас и 95% от тях не намираха абсолютно никаква причина за състоянието ми. Останалите 5% заявиха директно, че трябва да се оперирам. Естествено, не ги послушах и слава Богу, но наистина имаше период, в който беше изключително трудно от моето гърло да произведа глас”, разказвал е Юлиян.

Той успява да се възстанови, но пък среща предизвикателството да си върне формат, в която е бил преди. Сред причините, които е споменава, е че дълго време не е пял, но като че ли най-вече става дума за нагласа. „Най-трудното нещо, което човек може да контролира, е самият себе си. Наистина имах кошмарни години в опит да работя с пеенето отново. Хората имат и очаквания, и ако ги разочароваш, ще бъдат много жестоки с теб. Минах през целия кошмар да не пееш добре, а да искаш да пропееш. Това ми костваше и продължава да ми коства много нерви и усилия”, казва той.

Любопитно – Източник : Факти.бг
RSS новини от България

Коментарите са затворени