Шефка на държавна агенция отказа Porsche за 8-ми март, защото… (ВИДЕО)

Да получи скъпа кола като подарък, е една от мечтите на много жени, но само част от тях я сбъдват. Шефът на Агенцията за инвестиционно развитие на Татарстан се оказа сред щастливките, но за кратко, тъй като скоро след това тя отказала скъпия подаръксъобщава агенция „Татар-информ“.

За деня на жената — 8-ми март Талия Минулина получила чисто ново Porsche, но подаръкът я постави в задънена улица.

За подаръка се разбра по много неочакван начин по време на правителствения купон по случай 8 март.

Събитието било предавано на живо по канала на президента на Република Татарстан — Рустам Миниханов.

На купона бил Леонид Якубович, един от най-известните тв водещи в Руската федерация, познат и у нас от шоуто „Поле чудес“. Якубович попитал младата чиновничка дали си има гадже. Тя му отговорила утвърдително и признала, че по случай празника тя е получила от него скъп автомобил като подарък.

„Подари ми Porsche, но аз засега не зная как да го оформя и узаконя, защото нямам право на такива подаръци“, обяснила тя и допълнила, че най-вероятно ще върне подаръка. От изненада Якубович я попитал повторно сериозно ли ги говори тези неща.

Талия отново му обяснила, че според закона руските чиновници нямат право да приемат подаръци по скъпи от 3000 рубли (40 евро). В случай, когато подаръкът превишава този лимит, той трябва да бъде предаден за държавна собственост с последващо изкупуване. Талия обаче не разкрива как е реагирал щедрият ѝ приятел в тази заплетена ситуация.

По-късно, пред татарската информационна агенция младата жена споделила: „Подариха ми скъпа кола – да. Но аз не я приех. Защо ми е сега на мен личен автомобил? Работя непрекъснато, ходя на толкова много командировки. Това не е финансово целесъобразно! Ето защо предложих да продаде колата и да инвестира парите от нея в Татарстан. Това ще е най-добрият подарък за мен!“

Любопитно – Източник : Факти.бг
RSS новини от България

Коментарите са затворени