Чудиха се, чудиха се и най-после го наградиха! Благоевград не може да повярва, Камбитов с приз за социална община

0

Гербаджийската продукция Kmeta.bg. пак си раздаде наградите на своите кметове. И тримата победители в надпреварата „Кмет на годината“ са издигнати от политическа партия ГЕРБ, на Монтана, Горна Оряховица и Сливница.Съвсем очаквано от 16 наградени кметове в различните категории,само един е от ДПС и един от движение “ГДБОП“, всички други са представители на управляващата партия.

В категорията,свързана с образованието и тримата наградени кметове са от ГЕРБ ,както и в категория „Социална община“. Естествено призът „Голяма община“ пак получи гербаджийски кмет.
А гвоздеят на конкурса бе наградата на кмета на Благоевград Атанас Камбитов. Той беше номиниран в категория „Голяма община“, а получи приза за „Социална община“. Тук идва въпросът с какво точно е заслужил наградата!?

Връчването на тази награда е пълно фиаско, социална община, точно Благоевград, общината с най-много социално слаби и най-ниските доходи в страната. За последното тримесечие Благоевград се нареди в дъното на класацията по доходи на населението като средната работна заплата е едва 709 лева, с което ударихме дъното“, коментират благоевградчани.

Традиционният конкурс се проведе тази година през септември, а не както беше през годините ноември месец. В това няма нищо случайно , защото тази година е изборна , местния вот е през октомври, т.е. всичко е направено с цел, да повдигне рейтинга на гербаджийските кметове, за да спечелят предстоящите избори.

Имаше редица социални предложения от опозицията в този мандат , но Камбитов не се съгласи с тях на инат. Но както са казали хората на инат и ….и л…а ядат.

Едни от тях са Наредба за стимулиране на раждаемостта, безплатни детски градини и други социални предложения полезни за гражданите.
Андон Тодоров предложи наредба за стимулиране на раждаемостта в Благоевград, а Албина Анева предложи безплатни детски градини, но нищо от това не беше прието.

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.