Чесновото мляко пази сърцето и гони вирусите

Съвременната медицина и фармацевтичната индустрия със сигурност могат да предложат ефективни средства с доказани резултати в лечението и профилактиката на различни заболявания. Това обаче, често пъти е съпроводено от редица странични ефекти, които вредят на здравето ни в други посоки.

Традиционният индийски метод на лечение – Аюрведа, предлага естествени хранителни съставки, които, ако се използват разумно и в определени пропорции, могат значително да подобрят състоянието на тялото и ума и да предотвратят появата на различни заболявания и вируси.

Отличен пример за такова средство, което има много мощни лечебни свойства, е чесновото мляко – смес от два компонента, известни със своите ползи за здравето, датиращи от Древността, , пише Edna.bg.

Комбинацията от тези две съставки със сигурност може да има много предимства. И ние ще ви покажем. Вижте защото чесновото мляко е древната панацея срещи вируси.

Онези вирусни заболявания, които ни заразяват, могат да бъдат предотвратени с чесново мляко. Изследване от 2001 г. установи, че чесънът помага за намаляване на риска от настинка, облекчаване на симптомите на различни зимни заболявания и осигуряване на по-бързо възстановяване от тях.

Комбинирането му с топло мляко – успокояваща напитка, която мнозина обичат да пият в студените и сиви месеци – прави това лечение много по-полезно както за вас, така и за децата, които са склонни да страдат още повече от различните настинки и вируси.

Освен това чесновото мляко защитава сърцето. Поддържането на здраво сърце е първа грижа на всеки от нас.

Затова е важно да се знае, че алицинът, съединение, което съществува в щедри дози в чесъна, е доказано в много изследвания като успокоително, релаксиращо и предотвратяващо различни сърдечни заболявания и здравословни състояния, като хипергликемия, хиперлипидемия и хипертрофична кардиомиопатия.

За да почерпите това важно предимство на чесъна при доставката на алицин за сърцето, се препоръчва редовно да пиете чесново мляко и да се наслаждавате на неговите ползи. От полза са и всякакви отвари с чесън.

Любопитно – Източник : Факти.бг
RSS новини от България

Коментарите са затворени