Чарлз нападна антиваксърите

Британският принц Чарлз разкритикува лобито срещу ваксините срещу коронавируса, заявявайки, че те могат да „защитят и освободят“ някои от най-уязвимите членове на обществото, предаде Ройтерс.

В обширна статия за сп. „Фючър хелткеър“, в която призовава за интегриран подход към здравеопазването, престолонаследникът също така отправя критики към тези, които се изказват срещу ваксинирането срещу Covid-19.

„Кой би помислил … че през 21 век ще има значително лоби, което се противопоставя на ваксините, имайки предвид приноса им за изкореняването на толкова много ужасни болести и настоящия им потенциал да защитят и освободят от коронавируса някои от най-уязвимите членове на нашето общество“, пише 72-годишният принц Чарлз.

Престолонаследникът даде положителен тест за коронавируса през март миналата година. Миналия месец принц Чарлз и 73-годишната му съпруга Камила се ваксинираха срещу Covid-19. Вчера, на път към ваксинационен център в Северен Лондон, херцогинята на Корнуол заяви, че първата ѝ поставена доза е била от ваксината на „Астра Зенека“.

Съпругата на престолонаследника добави, че толкова я е страх от инжекции, че затваря очи и не мисли коя ваксина ѝ поставят. Коментарът ѝ дойде в момент, когато редица страни от ЕС временно преустановиха използването на ваксината на „Астра Зенека“ и няколко национални регулаторни органа изразиха безпокойство отсносно безопасността ѝ.

По-рано други високопоставени членове на кралското семейство, сред които кралица Елизабет Втора и принц Уилям, окуражиха сънародниците си да се ваксинират. Нейно Величество заяви, че поставянето на ваксина не е болезнено и че хората, което не са се имунизирали, трябва да помислят и за другите, не само за себе си.

Любопитно – Източник : Факти.бг
RSS новини от България

Коментарите са затворени