Центърът на Благоевград остава отцепен!

0

Центърът на Благоевград продължава да е блокиран. Бригада от 20 души започна да разчиства отломките от падналата фасада на МОЛ-а в Благоевград.

Междувременно застрахователи и експерти от РДНСК продължават с обследване с цел да установят причините довели до срутването на фасадата, което за късмет се размина без жертви и ранени. Прокуратурата възложи на РДНСК до месец да изготви доклад с изводи и констатации, които да определят кой носи вина за случилото се, съобщава „труд“.

Естествено според строителите всичко си е било наред, но вятъра бил виновен. Но никой в града не вярва на версията,че природата е виновна за инцидента. Местните строителни предприемачи коментират, че фасадата не е добре конструирана. Мястото където е разположен МОЛ-а по принцип е
ветровито, а когато е задухал по-силен вятър като на 24-ти вечерта/времето на инцидента/ ламаринените платна буквално са се издули като корабно платно и са излетели.

Сега остава специалистите да си кажат думата, а иначе концесионерите заявиха,че от разследването зависи колко бързо ще възстановят фасадата и работата на магазина.

0
0

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.