Хотелиер: Фалитът на „Томас Кук“ е трагедия в туризма

0

От вчера се чуват само изявления как ще бъдат защитени интересите на българските туристи. Никой не казва как ще бъдат защитени българските хотелиери, колко от тях е пострадат от фалита на британската авиокомпания „Томас Кук“ и какви мерки трябва да се вземат. Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия хотелиерът Диана Колчева.

По думите на хотелиера Веселин Налбантов фалитът на „Томас Кук“ е трагедия в туризма. Въпросът е какво да се направи. Държавата трябва да пусне свободни визи за руските туристи, защото руският пазар е необятен, подчерта Налбантов.

Определено следващото лято ще е много трудно, посочи хотелиерът Цветан Стойков. Очаква се слаб сезон. Продължаваме да пренебрегваме руския пазар, трябва да се върнем там и да измислим някаква стратегия, за да възвърнем позициите си, каза Стойков.

Зам.-министърът на туризма Ирена Георгиева съобщи, че в момента бедстващи туристи на фалиралия български туроператор „Астрал Холидейз“ няма. Задълженията на фирмата към хотелите, в които са въпросните туристи, са платени. Тези туристи са под 200. Застраховката на фирмата от около 700 000 лева ще стигне за покриване на щетите на тези туристи, чиито почивки са платени и тепърва предстоят, обясни Георгиева.

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.