Хиляди излязоха на дъжда, за да се сбогуват с Шабан (ВИДЕО)

Новият гробищен парк в Белград се оказа прекалено малък, за да побере хилядите, дошли, за да се сбогуват със звездата на сръбската музика Шабан Шаулич.

Въпреки проливния дъжд, който се лееше над сръбската столица, огромна тълпа от стотици хора чакаха пред вратите на гробището да започне погребението на големия изпълнител, който загина нелепо при автомобилна катастрофа.

Шаулич беше погребан в алеята на заслужилите граждани. Той беше изпратен с легендарния си хит „Ne plači dušo“ (Не плачи), който легендарният певец изпълнява за първи път през 1984 година. Песента е посветена на съпругата му Гордана.

”Тъгува регионът, Сърбия, семейството е неутешимо. През какво ли не преминахме заедно с моя кум през последните 45 години – всяка веселба, всяка слава, всеки твой успех, всеки мой успех. Делихме с нашите семейства и с онези, които обичахме. Делихме и тъгата, когато изпращахме нашите родители във вечния им покой. Бяхме успешни, куме, и като дует, и отделно, и песните ни ще останат за вечни времена! А с кого сега, куме, ще пея нашите песни? Най-често пеехме заедно! Имахме много планове – и всичко това, куме, приключи, това вече го няма! Ти беше моят певец за всички времена, лети с ангелите и вечна ти слава!“, сподели известната певица Зорица Брунцлик в памет на кума си Шабан Шаулич и разплака за пореден път семейството на народния певец.

Любопитно – Източник : Факти.бг
RSS новини от България

Коментарите са затворени