Фолк дива купи вибратори за 2500 лв, дядо на 99 си взе пенис-колан за…

Българинът си е купил 35 715 секс играчки през миналата година. Най-търсеният сред вибраторите е бил моделът Love от медицински силикон със 7 степени, пише „Телеграф“. На него са се доверили 2713 клиенти.

През последните години вкусът на българите е станал по-изтънчен и взискателен. Ако през 2010 година средно са оставяли по 67 лева при посещение, през 2018 година вече харчат почти двойно – 118 лева. Това сочат данните на най-голямата и стара верига сексшопове у нас.

Покрай Деня на влюбените хит са били играчките за двойки. Сред тях е и т. нар смарт вибратор, който се свързва чрез Bluetooth с приложение към мобилния телефон и се ползва от двамата партньори. Артикулът е под формата на подкова и е достатъчно дискретен, за да може жената да излезе навън с него, да отиде да пазарува или на работа, без да се разбира, че го носи. Изобретен е от копринено гладък силикон, за да е удобен и за по-продължително носене. Според консултантите този продукт има две предимства. Едното е, че половинките могат да си свалят приложение на смартфоните и мъжът да го активира, без значение дали е с половинката си в стаята или е в командировка на друг континент. Всичко става с команда от мобилния телефон. Втората екстра е, че играчката може да се ползва и по време на секс, тъй като е достатъчно еластична и дискретна, като вибрациите може да усеща и мъжът при проникване. Устройството, чиято цена е 239 лева, има 10 режима на вибрации, като има и опция за създаване на персонални.

S-класата на вибраторите е т. нар. „Строник Би“ пулсатор. Той е произведен в Германия, също е от медицински силикон, но има два мотора, имитиращи тласъците по време на самия акт, както и допълнително стимулиране на интимните части.

„Имам такъв, подариха ми го за рождения ден. Наистина е много силно усещането, колкото и грубо да звучи, един мъж не може да го достави, защото чисто физически няма как да вибрира и да пулсира едновременно“, обясни редовна клиентка на един от магазините за играчки.

„Допреди 6-7 години повечето посетители в сексшоповете бяха мъже, но с времето жените започнаха да надделяват и днес около 60% от клиентите са жени“, коментира собственикът на веригата.

Продавач в магазин на друга фирма потвърждава тези наблюдения:

„Мъжете като че ли са малко по-притеснителни да влязат в такъв магазин, казват си, че някой ще ги гледа като извратеняци, което няма нищо общо с реалността, всеки клиент е добре дошъл. Нашата работа е да му предложим нещо, от което да остане доволен, без значение дали е мъж или жена“, обясни консултантката.

Мъжете купували повече козметика и продукти за задържане.

Известни личности, сред които поп фолк изпълнителки, изпращат шофьорите си, когато искат да си купят секс играчка. Това разкриват близки до популярните личности. Те не искали да бъдат разпознавани от продавачите или някой случаен минувач да ги види как излизат от сексшоп. Една от попфолк дивите веднъж пръснала 2500 лева за сексатрибути, довериха нейни колежки. Разгледала предварително онлайн какво се предлага и изпратила водача си да купи стоките.

Редовните клиенти с повече финансови възможности харчели средно годишно около 1000 лева. Имало хора с по-скромни възможности, които спестявали 2-3 месеца, за да си купят играчка и да разнообразят сексуалните си изживявания.

„Жените са по-смели, питат, разпитват – това защо мърда, онова как мърда, къде мърда.“

Дамите сред клиентите са на възраст най-често между 30 и 50 години, като често дори идвали и по-млади девойки. Сред мъжете най-възрастният бил дядо на достолепните 99 години. Пенсионерът първо влязъл да огледа какво се предлага и поискал да му покажат най-евтините пенис колани, след което си тръгнал. Върнал се в деня, в който взел пенсия, за да си вземе желаната играчка. Мъжът бил леко прегърбен, ходел бавно и обяснил, че стимулантите вече не му помагат да вдига самолета, но въпреки това искал да достави удоволствие на половинката си в живота.

Любопитно – Източник : Факти.бг
RSS новини от България

Коментарите са затворени