Филип Киркоров отказал да стане президент на България

„Отказах да стана президент на България!“

Това ексклузивно признание прави руската легенда с български корени Филип Киркоров. Варненецът разкрива, че през 2000 година новоучредена българска партия му предлага да се кандидатира за президент. Киркоров подчертава, че популярността му в родината в началото на хилядолетието е огромна, пише plovdiv24.bg.

„За българите аз бях като Гагарин, толкова ме почитат“, разкрива пред руско предаване Киркоров.

Той споделя, че политици отиват с предложение пред него да създадат заедно партия и той да бъде кандидатът им за президент.

„Казаха ми: Ще направим партия, имаме предложение за вас. Хората много ви обичат, как гледате на това да участвате в изборите?“. Първоначално го приех просто като шега, но след това всичко беше подкрепено с доста сериозни документи“, припомня си случката естрадната легенда.

Киркоров признава, че се е поблазнил от идеята, но в крайна сметка нещата се провалят.

„Представих си, че трябва да изкарам 4 години, а след това щях да бъда единственият в света президент-певец и всички щяха да ме канят да изнасям концерти“, шеговито кроил планове Киркоров. Пречка в конституцията прекъсва още от зародиш политическата кариера на Филип Киркоров. За да стане президент на България, той трябва да е живял през последните пет години в родината си.

„Радвам се, че не се получи, защото сега като гледам тези бедни хора, които са бивши артисти и поемат по пътя на политиката“, признава синът на Бедрос Киркоров.

Любопитно – Източник : Факти.бг
RSS новини от България

Коментарите са затворени