Туристи преживяха ужасен кошмар на екскурзия в Ирландия

Двойка туристи от Нова Зеландия мечтаела да посети Ирландия от години. В крайна сметка семейството заминало, а престоят им там бил резервиран през популярен сайт за отдаване на апартаменти и стаи под наем.

Когато пристигнали и се настанили в апартамента, мъжът случайно обаче открил скрита в алармата за пожар камера за видеонаблюдение.

Нели Баркър – съпругата му, разказала по-късно пред медиите, че мъжът ѝ забелязал на стената на наетата квартира странно устройство, към което можел да свърже телефона си.

„Видяхме си лицата, беше зловещо, защото веднага решихме, че някой ни наблюдава“, разказва жената.

Неприятната находка била открита късно през нощта, но семейството взело решение да се премести веднага в хотел.

По-късно туристите се свързали със собственика на квартирата, който в началото всичко отричал, но накрая си признал, че все пак той е инсталирал камери за видеонаблюдение в квартирата, която отдавал.

Той обаче твърдял, че нямало нищо задно в мотивите му, а просто искал да наблюдава дали клиентите му съхраняват имуществото в апартамента във вида, в който им е предадено.

Според официалната политика на сайта, през който семейство Баркър е наело квартирата, те е трябвало да бъдат уведомени предварително, че в имота ще има камери. Затова те са решили да съдят, както сайта, така и собственика на наетата квартира в Ирландия.

Любопитно – Източник : Факти.бг
RSS новини от България

Коментарите са затворени