Туристите са разочаровани от Турция, защото…

Страните, чиито икономики зависят от туристическата индустрия, отдавна откриха сезона за чуждестранни туристи. Сред тях е Турция, която от 15 юни приема туристи от някои европейски страни, а от 1 юли – от Украйна и Казахстан, предава pochivka.blitz.bg.

Какво да очакват обаче туристите, отправящи се към мечтаната почивка в Турция през сезон 2020 и ще останат ли доволни? Съдейки по отзивите на пътешественици, които вече са посетили новооткритите турски курорти, в момента всичко изглежда не е толкова привлекателно.

Курортите в Турция винаги са били известни с доброто обслужване на достъпни цени. Системата „all inclusive“ предоставя истински рай за туристите, които обичат да ядат и пият много алкохол, без да се ограничават в количеството алкохолни напитки, както и във вкусната храна.

Тези прости човешки радости в турските хотели обаче вече са почти недостъпни. Според първите туристи системата на шведска маса е претърпяла съществени промени. Сега ястията се дават от служителите на ресторанта, а по пътя към всяка тава с храна се оформя дълга опашка. Ако вземете предвид изискването за разстояние от 1,5 метра, е ясно, че опашките се простират на десетки метри, а самата вечеря продължава много по-дълго от предвиденото.

Морето също не радва туристите. Броят на шезлонгите по искане на Министерството на здравеопазването е силно намален. Това се дължи на увеличаването на разстоянието между тях, тоест ако сте дошли да почивате с компания, не ви е предопределено да говорите спокойно. Трябва да крещиш на съседите, чийто шезлонг ще бъде доста далеч от теб.

Почистването на стаите сега също отнема много повече време. Ако по-рано туристите са се настанявали в хотела в 14.00 часа, сега това може да се случи след 16.00 часа. Този факт е особено „приятен” за пътниците, пристигащи с нощен полет, които вече от 7.00 сутринта са принудени да се мотаят на рецепцията в хотела. Трябва да се отбележи, че почти всички чартърни полети до Турция са само вечер или рано сутрин.

Цените в ресторантите и баровете в курортните региони на Турция са скочили в пъти. Чаша кафе в Бодрум сега струва 14 лева, а кебап – 97 лева. И това не е луксозен ресторант, а в обикновено кафене на брега на морето.

С една дума всичко е много скъпо, неудобно и не добре обмислено… Помислете добре дали си струва да отидете на почивка до Турция сега, при положение, че няма да получите онова обслужване, на което сме свикнали от години.

Любопитно – Източник : Факти.бг
RSS новини от България

Коментарите са затворени