Трима благоевградчани с победи на турнир по канадска борба в Сърбия

0

Състезателите на клуб по канадска борба Спартак Благоевград помогнаха за крайната победа на отбора на България в двустранния турнир Лазарев Мегдан в Тръстеник, Сърбия.

Мачът на 12 маси се проведе за първи път в историята на типично американския спорт в двете страни. Опонентите играха по 5 срещи помежду си. Лидерите на „Спартак“ /Бл/ Радослав Скендеров и Любомир Миланов пречупиха съответно Горан Деспотович /5:0/ и Иван Тута Веселич /3:2/. От клубните им съекипници успех регистрира световният вицешампион за юноши Иван Новоселски, който надви на нула Велко Тополац, а чисти поражения претърпяха Кирил Стоймирски и Борислав Бачев – от Милян Дордевич и Слободан Новакович. Представителят на „Армспорт Благоевград“ Георги Димов демонстрира отлична тактическа грамотност и не даде шанс на Дарко Сречкович – 4:1.

Домакините се бяха погрижили за всичко, от залата за срещите, прякото излъчване в youtube до хотела и храната, които бяха изцяло за сметка на сръбската федерация. Идеята на организаторите е тази двустранна среща да се превърне в традиция, като най- вероятно следващото издание на Лазарев Мегдан ще бъде с още няколко категории повече.

0
0

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.