Тончо Токмакчиев: Решенията трябва да се взимат не заради партийни интереси, а заради интересите на гражданите на София

0

Моят девиз в местните избори е „Добри дела за София“. Това заяви Тончо Токмакчиев, който си подаде днес документите за регистрация като кандидат за кмет на Столична община от „Партия на зелените“. Той ще бъде още и водач на листата за общински съветници. „Влизайки в общината като кмет или общински съветник, ще заложа на добрите нрави и на взаимното уважение сред съветниците. Решенията трябва да се взимат не заради партийни интереси, а заради интересите на гражданите на София. Целта е да бъда очите и ушите на гражданите в общината“, заяви Тончо Токмакчиев след подаването на документите в Общинската избирателна комисия, пише пик.
Като граждански кандидат на единствената зелена партия, участваща в местните избори, Токмакчиев има няколко приоритета:
1. В рамките на четиригодишния мандат, София да стане един от първите световни градове без пластмаса. Да се спре използван на пластмаса и найлонови торбички в столицата;
2. София не е само центъра. По-голямата част от почти 5-те милиарда лева от бъдещите бюджети на града трябва да се насочат кварталите, защото в последните години, с малки изключения, са пренебрегнати.
3. Първото предложение в бъдещия общински съвет ще бъде незабавно да бъдат възстановени по райони предприятията „Битово комунално строителство“ /БКС/, чиято ликвидация беше огромна грешка. Лошият вид на столичните квартали и бавната реакция п поддръжка на инфраструктурата се дължи на централизацията на тези дейности в Столична община и тежките и мудни процедур Дори и за такива дребни работи, като кърпежите на дупки по улиците. Така и отговорността ще се носи от районните кметове и ня да са верни оправданията, че всичко зависи от голямата община
4. Приоритет ще бъде възстановяването на Витоша, която е символ на София и е недопустимо и срамно да бъде в този окаян ви десетилетия.
5. Като баща, дядо и любител на домашните животни ще настоява в столичните градинки и паркове да има стриктно разделение между площадките, където играят деца и местата за разходки на домашните любимци; Тончо Токмакчиев, председателят на „Партия на зелените“ Владимир Николов и симпатизанти посетиха още църквата „Света Соф която е традиционният катедрален храм на града, дала името.

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.