Това растение действа като магия за здравето

Алое вера е изключително полезно растение, съдържащо десетки вещества, укрепващи и помагащи на организма. Гелът от алое вера има мощни противовъзпалителни свойства, благодарение на които този продукт е полезен и за кръвообращението.

Алое вера несъмнено се счита за едно от най-популярните и използвани растения в света. То не само се отличава с наличието на множество хранителни вещества, но и има многобройни медицински и козметични свойства. В алоето има над 200 активни съставки.

Тъй като алое съдържа голямо количество есенциални антиоксиданти, витамини и минерали, неговото приложение в медицината започва още преди векове. То се използва като естествена добавка за превенция и лечение на различни заболявания.

Сега можете да намерите много продукти на базата на алое вера на пазара, защото фармацевтите и козметолозите много често използват това растение като основен компонент.

Въпреки това, повечето хора обичат да използват алое вера в чистия му и необработен вид. Това не е изненадващо, тъй като само естествените продукти правят възможно използването на всички невероятни ползи от алое вера за тялото без нежелани странични ефекти.

Благоприятните свойства на алое са резултат от изключително богатото съдържание на витамини, минерали и други хранителни вещества като:

Полизахариди – Те засилват имунната система и осигуряват дългосрочно енергийно снабдяване. Подхранват ставите, мозъка, нервната система и кожата;

Витамините А, С, Е, фолиева киселина и витамини от група В – мощни антиоксиданти, които подпомагат работата на клетките в цялото тяло (включително и на мозъка, мускулите и кожата);

Калций, магнезий, селен, цинк, хром – Микроелементи необходими за правилното функциониране на тялото, включително имунната система, мозъка, костите и сърдечно-съдовата система;

Аминокиселини – включително аминокиселините, необходими за метаболизма на протеините, които човешкото тяло не произвежда и е необходимо да им се осигури храна;

Диетични фибри – полезни за правилната работа на храносмилателната система.

Алое вера има и още полезни свойства:

1. Подпомага храносмилането

2. Намалява холестерола

3. Грижи се за устната хигиена

4. Детоксикация на организма

5. Заздравява кожата.

Любопитно – Източник : Факти.бг
RSS новини от България

Коментарите са затворени