Телевизорът в спалнята – враг на секса

Имате ли телевизор спалнята? Колко често пренебрегвате съня си или желанието за секс заради някой филм или мача на любимия футболен отбор? Според проучване, резултатите от които са публикувани в Healthline, този вид технология не бива да присъства в помещението за сън, защото оказва негативно влияние върху интимния ни живот.

Според данните, партньорите, които нямат телевизор в спалнята, имат много по-добър сексуален живот в сравнение с двойките, които го притежават, пише tialoto.bg. Те правят секс два пъти повече отколкото другите.

Учените доказват, че дори и да имате телевизор в спалнята, той трябва да бъде спрян поне 1 час преди лягане, за да може тялото да се настрои за сън и изпадне в състояние на покой. Когато това не стане и електрическият уред работи, светлината и електромагнитното поле, излъчвани от екрана му, натоварват очите, повлияват отрицателно на мозъка и нервната система. В резултат на това човек трудно заспива, но понякога и не желае да интимничи с половинката до него.

По данните, когато телевизорът в спалнята работи, 57 % от мъжете не искат да правят секс. Дават ли мач или нещо много интересно за тях, жените трябва да забравят за ласки. Що се отнася до жените, там цифрата е по-малка – само на 42% им се струва по-приемливо да гледат някой любим канал, а не да се отдадат на партньора си.

Екипът, проверил поведението на двойки с телевизор в спалнята и на такива – без, отбелязва, че някои могат да се предразположат за секс, като гледат заедно еротичен филм преди лягане. Колкото и парадоксално да звучи, ако гледате новини или някакви политически дебати, тоест нещо скучно, което не е сред интересите ви, по-бързо ще изключите телевизора и може да пожелаете да се разгорещите в леглото. Но когато на екрана има нещо, което да ви задържи вниманието, мозъкът работи по различен начин и сексът остава на заден план.

Накрая се стига до още една истина за секса – че еротичното бельо или липсата на такова стимулират въображението и повишават либидото. В тази връзка, екипът отбелязва, че двойките, които имат телевизор в спалнята си, могат да се откажат от предпочитания канал, ако единият от двамата реши да разчупи обстановката с по-закачливо бельо.

Любопитно – Източник : Факти.бг
RSS новини от България

Коментарите са затворени