Тези неща убиват коронавируса в дома ви

Коронавирусът, с който вече са заразени повече от 900 000 души по света, може да се съхрани на различни повърхности до няколко часа, дори дни (например върху обувките може да оцелее до 5 дни).

Вирусът е силно заразен и може да попадне на повърхността от кихане, кашляне или дори просто от допир. Именно заради това е много важно да обърнете специално внимание на личната си хигиена и най-вече на ръцете си.

Мийте ги старателно със сапун и ги дръжте под водната струя в продължение на поне 30 секунди.
Много е важно също така да обработвате повърхностите с най-правилните препарати и продукти, за да се предпазите от заразата.

Вижте какво ще ви помогне да се справите с вируса, който може да попадне в дома ви:

Само за 30 секунди етанолът ще премахне коронавируса. Навлажнете кърпа с течността и избършете с нея повърхностите в дома ви. Въпреки това си струва да запомните, че средства като водката и други видове алкохол, няма да ви помогнат в борбата с COVID-19.

Причината е, че нямат достатъчно висока концентрация на алкохол в себе си.

За да дезинфекцирате повърхности може да използвате и белина, която да има в състава си натриев хипохлорит. Третирайте старателно избраните от вас повърхности и го оставете да действа 10-15 минути, след което старателно избършете с влажна кърпа.

Не забравяйте за дезинфекциращите средства – дезинфектантите за ръце също може да са отлично средства при обработката на избраните от вас повърхности.

Необходимо е да помните, че средствата, които наистина са ви ефективни в този момент, трябва да съдържат алкохол, а концентрацията на етанол в антисептика трябва да надвишава 71%.

Любопитно – Източник : Факти.бг
RSS новини от България

Коментарите са затворени