Тези неща в дома издават вашите недостатъци

„Моят дом е моята крепост“, са казали древните римляни и са били страшно прави. До днес повтаряме и вярваме в това.

Домът е този, който ни приютява след дългия и натоварен ден. Това е мястото, където се чувстваме най-сигурни и защитени. Но това е и мястото, което много лесно може да издаде всичките ни недостатъци.

Има много неща вкъщи, на които не обръщаме нужното внимание в забързаното си ежедневие. Те обаче не изчезват и затова е по-добре да започнете да им обръщате внимание от време на време, преди да ги е забелязал някой друг и да си направи лоши изводи за вас.

За да не се налага никога да изпадате в неловко положение, от jenata.blitz.bg посочват трите неща в жилището, които са способни да разкрият пред целия свят вашите недостатъци.

Мръсни прозорци

Прозорците са „очите“ на дома, затова е много важно да ги поддържате чисти. Гледайки през прозореца и виждайки света през мръсното стъкло, настроението се влошава и човекът става по-мрачен. Мръсните прозорци сигнализират, че човекът, който живее в това жилище, е самотен и склонен към тъга.

Кухненска посуда с пукнатини и драскотини

Изхвърлете бързо всички чинии и чаши с пукнатини и драскотини. Първо, те не изглеждат естетически и второ – в тях се натрупва мръсотия и вредни бактерии, които могат да влязат в организма ви с храната или течностите.

В допълнение, наличието на пукнатини по съдовете говори за скъперничество и мързел на собственика им.

Мръсна печка и мивка

Тези две неща са от съществено значение в кухнята. Печката и особено мивката трябва да се поддържат чисти по хигиенни причини. Освен това, замърсяването на тези места в кухнята може да показва, че човекът, който готви, е депресиран или сърдит на живота.

Любопитно – Източник : Факти.бг
RSS новини от България

Коментарите са затворени