Тези влюбени заминаха на романтично пътуване, но…

Тяхната история, достойна за холивудски филм, е истинско предизвикателство за онези, които се страхуват да рискуват и да се откажат от обичайния си начин на живот заради мечтите си. Всичко започва, когато американецът Кайл Джеймс и неговата приятелка Ашли осъзнават, че живеят в скучна рутина.

„Срещахме се около три години и бяхме напълно погълнати от рутината. Сутринта не се виждахме, защото Ашли и аз имахме различен график на работа. Вечеряхме, седяхме на дивана пред телевизора и се страхувахме от следващия работен ден “, спомня си Кайл.

Един хубав ден Ашли предлага на Кайл следното: да напуснат удобната си, но скучна работа и да тръгнат заедно на пътешествие. Кайл се съгласява – и това се оказва най-доброто решение в живота им.

Те купуват еднопосочни билети от своя град Денвър до Ню Йорк, а оттам до Париж. През следващите 114 дни двойката посещава 38 града в 15 държави. И когато се завръщат, Кайл пише книга за пътуването им. Той подарява първото копие на Ашли. Подготвя всичко така, че да е много романтично и я отвежда на мястото, където са се целунали за първи път. Там Кайл моли Ашли да прочете посвещението на книгата.

Ето какво гласи то:

„Скъпа Ашли,

Без твоето вдъхновение нищо от това нямаше да се случи.

Винаги си искала да пътуваш. Когато започнахме да се срещаме, това беше всичко, за което говорихме. Нямаше търпение да завършиш колеж и да можеш да напуснеш малкия ни град. Но когато завърших, ти казах, че трябва да градим кариера, защото това са най-добрите ни години. Казах, че сега нямаме време и пари за пътуване, и помолих да почакаме малко. Ти ме послуша.

Преместихме се в Денвър, ти започна да работиш като учител в детска градина, а аз преподавах финанси в голяма нестопанска организация.

Всяка Нова година в полунощ, когато пиехме евтино шампанско и се целувахме, ме молеше да пътуваме. Искаше да посетиш романтичните кътчета на Прага и необитаемите острови в Тайланд.

Помоли ме да прекарам горещи слънчеви нощи в Италия и дълги летни дни на гръцки плажове с теб. Всяка година ме молеше за това и всяка година откривах причина, поради която все още трябва да чакаме. Казах, че трябва да натрупам повече опит в работата – и ти ме разбра.

Година по-късно ми предложиха нова работа, работата на мечтите ми. Когато се прибрах у дома с новините, изглеждаше така, сякаш съм изкарал въздуха от теб. Видях, че сякаш някой те изпразва от мечтите ти. В очите ти имаше сълзи, но ти се усмихна и ме поздрави за това, върху което работех толкова дълго.

„Сега ще отидем на невероятна ваканция!“, обещах ти. Но и двамата знаехме, че това, за което говорим от години и мечтаем цял живот, просто ни се изплъзваше.

След няколко седмици на новата работа я намразих. Нищо не беше такова, каквото очаквах и се върнах у дома съсипан. Работих дълги години, но се оказа, че изобщо не искам такъв живот.

Тогава ти ме накара да седна на дивана, клекна до мен, погледна ме в очите и каза, че имаш страхотна идея.

Страхувах се да се откажа от удобния и познат живот в Денвър, но всяка сутрин се събуждах, виждах усмивката ти и чувах гласа ти: „Всичко ще бъде наред“. Понякога не беше лесно за нас: след дълги безсънни нощи в тосканската жега или изтощителен поход в джунглата на Тайланд. Но преодолявайки всички трудности, започнахме да се обичаме повече, защото бяхме заедно.

Когато се върнах у дома, се страхувах, че няма да мога да довърша книгата си или няма да мога да намеря издател, но ти ме подкани да продължа да пиша.

Ашли, ти си вятърът в моите платна и мастилото в моето перо. Без значение къде отивам или какво правя, сигурен съм, че искам да сме заедно. Всяка скала, на която скачам, всеки мотопед, на който се качвам, всеки средиземноморски залез – искам да си с мен. Ще се омъжиш ли за мен?“

Книгата на Кайл е озаглавена „Без страх от падането“. Той и Ашли вдигат сватба, която се състои през юли 2018 г. на един от островите в Хърватия, който те посещават по време на дългото си приключение.

Любопитно – Източник : Факти.бг
RSS новини от България

Коментарите са затворени