Тежката артилерия идва! Силна коалиция Зелените и Воля тръгва да превземе властта!

0

Благоевградският бизнесмен и общински съветник два поредни мандата Андон Тодоров влиза в битката за кметския стол на Благоевград. Той се регистрира вчера в 15 часа в ОИК като кандидат за кмет и водач на листа за общински съветници . Кандидатурата му е издигната от Коалиция ПП „партия на ЗЕЛЕНИТЕ” – ПП „Воля“. Листата е пълна и е съставена от 41 души като е изцяло гражданска листа и в нея място са намерили хора от бизнеса, лекари и др. Целта на коалицията е спечелване на кметския пост и най-много съветници в бъдещият Общински съвет на областния център.

Регистрацията на Тодоров за кметската надпревара е изненада за всички, дори за близките му приятели, тъй като месеци наред той отказваше да се вслуша в съветите на голяма част от бизнесмените в Благоевград да се заяви официално като основна алтернатива на статуквото и да се бори за поста на градоначалник. Андон Тодоров заяви:

В последните месеци много колеги от бизнеса и мои съграждани ме агитираха да се кандидатирам за кмет. Отказвах, защото вярвах, че статуквото може да се промени и без да влизам в директна битка за поста. Развоят на събитията в последните седмици и убедителните доводи на хора, които не са от близкия ми приятелски кръг, ме накараха да размисля и ме мотивираха да изляза „на арената“ на кметските избори. Поемам отговорността си и като заставам начело на листата ни за общински съветници – мотивирани, образовани млади хора, с които имаме обща цел – Благоевград да заеме отново мястото си на проспериращ образователен, културен и бизнес център, инвеститорите да не бягат от него, а младите хора да не го напускат с еднопосочен самолетен билет. До дни ще представим програмата си за развитие на Благоевград, с която ще постигнем тази цел. Вярвам, че тя ще получи подкрепата на съгражданите ми. Благоевградчани могат да са сигурни в едно: нито аз, нито семейството ми ще напуснем родния град, няма да управлявам дистанционно, защото ме е грижа за Благоевград, за всяка незапълнена дупка, която разбива колите ни, грижа ме е за всяко загубено от фалит на цех или предприятие, работно място “, категоричен бе кандидатът за кмет А. Тодоров.

А. Тодоров е единствената сериозна алтернатива на кмета Ат. Камбитов, чийто модел на управление съсипа и обезлюди Благоевград“, категоричен бе Веселин Марешки и мотивира подкрепата си зао него: „Той е млад, образован човек, със солиден опит в политиката и в местния парламент. Познава задълбочено проблемите на общината и знае как могат да бъдат решени. Той е яркият опонент на досегашния кмет в местния парламент, единствен дръзна открито да се противопостави на модела „Камбитов“, а подадените от него сигнали за нарушения на настоящия кметски екип са десетки . А. Тодоров има усет, енергия и воля да промени ситуацията в Благоевград и да върне славата на проспериращ град с условия за устойчив и развиващ се бизнес и възможности за реализация и на младите, и на по- възрастните. Общата ни цел е да спрем разрухата на Благоевград!“, декларира лидерът на ПП „Воля“. В. Марешки . Той не пропусна да отбележи завидната всеотдайност и строгата дисциплина, които са отличителен белег в работата на Тодоров и в отношенията му с партньорите и че девизът му „Справедливост за всички“ показва нетърпимост към задкулисие във всякакъв вид.

1
0

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.