Състоянието на мъжа с коронавирус в дупнишката болница е стабилно

Състоянието на мъжа с коронавирус в дупнишката болница е стабилно

 • През последните няколко дни няма други пациенти от Кюстендилска област, настанени със съмнения за COVID-19

 • Ремонтът на изолатора в здравното заведение приключи

  Състоянието на пациента в общинската болница в Дупница, заразен с коронавирус, е стабилно. Той има двойна бронхопневмония и е лекуван медикаментозно в здравното заведение. На този етап не се налага да бъде включван на апаратно дишане, но специалистите имат готовност да реагират и в тази насока.
  Припомняме, че той беше настанен в лечебното заведение в събота. Тогава той се е почувствал по-зле и се е обадил на телефон 112, като е съобщил, че има тежки симптоми на грип и се съмнява дали няма коронавирус, тъй като няколко дни по-рано е бил в Банско. След това от Бърза помощ в Дупница са изпратили оборудвана линейка, която го транспортирала в общинската болница.
  Добрата новина е, че през последните няколко дни няма други пациенти от Кюстендилска област, които да са били хоспитализирани със съмнение за коварното заболяване.
  От днес вече работи и изолатора на МБАЛ „Св. Иван Рилски“ ЕООД, който ще може да настанява нови подобни случаи.
  Както е известно, ремонтните дейности се налагаха, за да бъдат отстранени лошите условия в отделението.
  В него ще биват настанявани пациенти от цялата Кюстендилска област, тъй като само в Дупница има Инфекциозно отделение. Докато траеше ремонтът, пациентите бяха настанявани в ортопедичното отделение в Хирургическия блок, за което са взети всички необходими предпазни мерки.
  Общинската болница в града разполага с капацитет до 30 души. Ако тази бройка бъде изчерпана, болните ще се настаняват в частната болница в Дупница. Там капацитетът е до 20 лица.

Димитър ИКОНОМОВ

Общество – Източник: Вяра Нюз

Коментарите са затворени