Съставът на ОИК Благоевград в патова ситуация, кметът Камбитов губи доверие…

0

Съставът на ОИК Благоевград се намери в чудо по време на заседанието си днес. Извънредната среща на комисията бе да се вземе решение по казуса дали да се отстрани от ръководния пост кмета Камбитов.
Според наши източници, комисията търси възможност да излезе от ситуацията и решението да бъде в полза за благоевградския кмет Атанас Камбитов.
Сигурно е едно, че каквото и решение да вземат от ОИК то отива в съда. Като за произнасянето на крайното решение ще се чака дълъг период от време. Тънкият момент е тук, че комисията се опитва да вземе решение което жалбоподавателя в съда да не е Атанас Камбитов, тъй като това ще урони неговия авторитет, ще го покаже в неудобна позиция като отстранен от ОИК, което ще повриляе на и без това сринатия му авторитет.
Друг е въпросът, че не трябваше да се стига въобще до сигнал, а след публикацията във вестник „Струма“ и други медии ОИК трябваше да се самосезира незабавно.
В партийната централа на ГЕРБ днес умували как да излязат чисти от ситуацията и да защитят името на кмета, коментират запознати. Герберите треперят,тъй като това е поредната издънка на техния човек и рейтингът му се срива със всеки изминал ден. Ясно е обаче,че кметът Камбитов е сгафил отново и губи доверието на стотици благоевградчани.

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.