Схема след схема! Екскметът Камбитов тихомълком спестил на братовчед си Д. Шалявски над 800 хил. лв.

1

Екскметът на Благоевград Атанас Камбитов тихомълком е уредил братовчед си Димитър Шалявски с 10-годишен договор за наем на дискотека „„Levеl” в сградата на Младежкия дом срещу смешната сума от 1250 лв. месечен наем.

Това е станало с почти таен конкурс, обявата за провеждането на който е „пъхната“ на задна страница на сайта на общината между отдавна проведени търгове, а не по реда на подаването й , какъвто е обичайният ред. За да се стигне то там обаче Шалявски , който стопанисваше дискотеката от края на 2016г. с няколко пъти по- висок наем, се отказал сам от договорните отношения.
Историята нтръгва от търга за култовата дискотека „Графити“ , преименувана по- късно на „Levl”, който се проведе на 22 ноември 2016 г. при рекорден брой участници, въпреки сериозният депозит от 8000 лв. Наддаваха 12 фирми , а последният наемател Г. Грънчаров – Джорджо бе декласиран. Началната цена на обекта с площ от 442 кв.м. бе 952,88 лв.без ДДС , определена по цените, утвърдени от ОбС за общинската собственост. Сред кандидатите с фирмата си „Бедрум“ ЕООД бе и благоевградчанинът Веселин Борисов, известен с едноименната верига нощни клубове в Слънчев бряг и София., който остана трети с оферта от 4900 лв. месечен наем. Със 7021,47 без ДДС категоричен победител в наддаването стана „Тарфа Бийч“ ЕООД на Димитър Шалявски, който държи популярния клуб „Хасиенда Бийч“ в курорта Лозенец. В края на наддаването Д. Шалявски не скри, че ще стопанисва благоевградската дискотека „Графити” заедно със собственика на култовата верига клубове „Бедрум” Веселин Борисов, с когото са добри приятели. След дипломирането си стартират заедно кариерата си като мениджъри във фирма за алкохол, след което започват частен бизнес,пише струма бг.

Договорът на „Тарфа Бийч“ ЕООД за наем бе за 10 години, но миналото лято кметският братовчед внезапно депозирал в общината заявление за предспочното му прекратяване. Законът за обявяване на нов търг формално бил спазен, обявлението е публикувано , но „случайно“ подписаната на 30 юли заповед е попаднала не на титулната първа страница, а някъде в средата на втората между обявления за търгове от 25 март и 28 май като пак незнайно как освен номера с датата на заповедта не е отбелязано никакво пояснение в какво връзка е тя. Началната цена не е променена – 952,88 лв без ДДС , а тайното наддаване е насрочено на 16 август. Внесени са две оферти : от Тарфа Бийч“ на Шалявски и от „Колор БГ“ ООД- София с настоящ управител Миряна Маврикова.Любопитен факт за столичното дружество е , че до 2013 г. сред от управителите му е бил Веселин Борисов, чиято фирма „Бедрум“ до 2016г. е била собственик на 50 % от капитала на . Офертата на „Колор Бг“ ООД била за 8000 лв без ДДС. Те обаче изненадващо почти веднага се отказали да подпишат договор с общината и губейки депозита си от 10 000 лв поднасят „на тепсия“ подърък- супер изгодата сделка на конкурентите си „Тарфа Бийч“ ЕООД . Заповедта за определяне на новия „победсител“ в конкурса е подписана от екскмета Камбитов на 3 септември.

1 Коментар
  1. Димитричка сподели

    Хайде честито! Мама Дебелана и Митко наркомана пак живеят на наш гръб

    0

    0

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.