Стабилно е състоянието на двете жени с COVID 19 в кюстендилската болница, 7 лица са приети с бронхопневмония

Е 79: Стабилно е състоянието на двете жени с COVID 19 в кюстендилската болница, 7 лица са приети с бронхопневмония

  • 77 човека в момента са под карантина, на 185 вече е изтекла, информира кметът Петър Паунов

  • Служители на община Кюстендил ще се включи в раздаването на хранителни продукти на 442 лица, които са осигурени от БЧК

 

Към момента няма промяна в бройката на заразените с COVID 19 в Кюстендил, стабилно е състоянието на двете жени настанени в Кюстендилската болница, добро е състоянието и на д-р Жабински, който се лекува в къщи. Имаме нови 7 човека с бронхопневмония, които са изолирани на втория етаж на гръдното отделение. Днес ще им бъдат направени тестове, за да се установи дали имат коронавирус. Надяваме се да са отрицателни. Още веднъж подчертавам, времето се затопля, нека да спазваме карантинните мерки, да няма събирания на хора. Това каза на днешната си пресконференция кметът на община Кюстендил, Петър Паунов. Той добави, че към момента 77 човека са под домашна карантина, като на други 185 вече е изтекла. „Намалява броят и на завръщащите се от чужбина“, допълни градоначалника.

Паунов припомни, че предстои решаващ момент, тъй като от утре започва раздаването на пенсиите, графикът е ясен и е поставен на всички институции.

„Моля ви, да спазваме графика, ще има полиция на място. До този момент нямаме санкционирани хора за нарушаване на карантината, надявам се утре да не се налага да дебютираме. Спазване на задължителната 2-метрова дистанция, пълен ред по опашките, за да може всеки съвсем спокойно да влезе в офисите на „Български пощи“. Банковите клонове също са предупредени, по банкоматите да няма струпвания“, каза още кмета.

Той информира още, че служители на община Кюстендил ще се включи в раздаването на хранителни продукти на 442 лица, които са осигурени от БЧК. Още 110 лица, над 65 г ще получат 30 кг. от 16 различни хранителни продукти – брашно, спагети, говеждо, леща, гювеч, зелен фасул, лютеница грах, домати консерва, кюфтета в доматен сос, херинга в доматен сос, пиле фрикасе, зрял фасул, конфитюр, олио, ориз.

Във връзка с преобразуването на животинския пазар в зеленчуков, но само за разсад, кметът коментира, че очаква се пазара за посадъчен материал да отвори още в петък.

„Ако се запази сегашният темп на подаване на заявки, няма да има жребии. Ако бройката на кандидатите надхвърля 40 души, в сряда пред медиите ще има жребий“, каза още Паунов.

Краси Ценкова

 

Източник Региони: Вяра Нюз
Е 79 – RSS новини от България

Коментарите са затворени