Спират строежа на Емилия в Благоевград

Строежът на жилищна сграда в парка на Благоевград на фирмата на фолк звездата Емилия е спрян. На последната сесия на Общинския съвет в града е гласуван мораториум за всички зелени площи в и около Благоевград. Това означава, че засега няма как да започнат строителните работи по проекта. 37-годишната певица Емилия Башур е собственик на строителната компания „Ийст Хънтинг Груп“. Нейната свекърва, която ѝ е адашка- 68-годишната Емилия Башур, също е притежателка на фирма „Ламкор-2”, в която е съдружник със съпруга си Фади Башур и управляват фабрика за производство и търговия с букова дървесина в село Мурсалево. Именно свекърът на блондинката движи проекта, който се пада в зелените площи в Югозападния университет „Неофит Рилски”.

Той от години е собственик на терена, който се намира в края на Благоевград на изток от изхода за София. Въпреки че зоната наоколо е оформена като паркова и е сред предпочитаните места за разходка на жителите от близките квартали, от Общинския експертен съвет по устройство на територията обясниха, че няма как да откажат на бизнесмена да реализира инвестиционното си намерение, защото всички документи са изрядни.

За имота си Фади Башур има дори одобрен ПУП, а преди дни собственикът е внесъл искане в общината да строи жилищна кооперация. В общия устройствен план на Благоевград приет 25 февруари 2011 година от Общинския съвет по време на тогавашния кмет Костадин Паскалев, точно това петно с имота на сириеца е отбелязано в кафяво за жилищна зона, докато всичко наоколо е зелено, пише Телеграф.

Любопитно – Източник : Факти.бг
RSS новини от България

Коментарите са затворени