Софиянец поема корумпираната автомобилна администрация в Благоевград

0

Софийски шеф поеема корумпираната автомобилна администрация в  Благоевград. Начело на областния отдел е назначен държавният инспектор Димитър Бонков от Главна дирекция „Автомобилна инспекция“, тъй като изпълняващият длъжността началник Асен Костурков излезе в платен годишен отпуск. В отпуск са 10-имата обвинени за подкуп даяджии, които бяха арестувани при съвместната операция на ГДБОП и Спецпрокуратурата на 24 април, пише струма.бг.

Шестимата инспектори, на които бяха наложени мерки „задържане под стража“ от Специализирания наказателен съд – Димитър Занков, Никола Панов, Евтим Гоцев, Георги Глинджурски, Петър Денишев и Димитър Туджаров, се водят в неплатен отпуск.

Другите четирима, които бяха освободени под парични гаранции от 5000 лв., а именно Ангел Янчев, съпруг на спецпрокурорката Ирина Арменова-Янчева, братът на главния секретар на Министерството на транспорта Росен Марков, бившият шеф на ДАИ – Благоевград Бойко Ханджийски, който за кратко беше вр.и.д. на ДАИ – Кюстендил, и Красимир Иванов, също не са на работа. Трима са в болнични, а един е в платен годишен отпуск.

Тази ситуацията се промени вчера, след като наблюдаващият прокурор Петър Белчев направи искане десетимата инспектори да бъдат отстранени от работа до приключване на разследването.

Паралелно с разследването спрямо всички 10 обвиняеми инспектори са образувани дисциплинарни производства.

За попълване на кадровия дефицит към настоящия момент в ООАА – Благоевград са командировани 4-ма служители от други областни отдели. „При необходимост имаме готовност за командироване и на други служители”, съобщиха от пресцентъра на ИА „Автомобилна администрация“ след отправено запитване от вестник „Струма“ до Министерство на транспорта.

Междувременно делата по административно-наказателни производства с участието на обвиняемите 10 благоевградски даяджии започнаха да се отлагат едно по едно. Съдия Владимир Пензов например насрочи за друга дата делото, по което транспортна фирма с гръцки управител обжалва имуществена санкция, наложена за това, че шофьорите не са минали през психотест, установено при проверка на инспекторите Красимир Иванов и Димитър Занков, които са сред обвиняемите служители.

 

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.