След атаката край Капитолия: Байдън съкрушен заради смъртта на полицая

Президентът Джо Байдън е съкрушен, след като полицай от охраната на конгреса на САЩ бе убит при нападение край Капитолия, съобщи Белия дом, предаде БТА.

Според изявлението, цитирано от Ройтерс, президентът редовно е информиран за инцидента и започналото разследване.

Байдън е наредил знамената на Белия дом да бъдат спуснати наполовина в знак на почит към паметта на убития полицай Уилям Еванс.

Заподозреният, който вряза колата си в заграждение край сградата на Конгреса във Вашингтон, е 25-годишният Ноа Грийн от Индиана, съобщи Ен Би Си, като се позова на източници от правоохранителните органи.

Според страницата му във фейсбук той е бил последовател на афроамериканското движение „Нация на исляма“. Качил е пост, в който споделя, че е загубил работата си и търси духовно напътствие.

Полицията на Капитолия идентифицира убития при нападението полицай като Уилям Еванс, ветеран с 18-годишна служба в полицията.

Както съобщиха по-рано вчера властите, заподозреният ударил с колата си двама служители на реда в центъра на американската столица, а после се врязал в заграждението, след което излязъл от автомобила с нож в ръка и започнал да се приближава към полицаите и те го застреляли.

Двама ранени полицаи били откарани в болница. Единият починал.

Свят – Източник: Факти.бг

Коментарите са затворени