СДС е в колапс, обяви Христов

0

СДС трябва да се яви в коалиция на следващи избори. Това каза в интервю за Радио „Фокус“Румен Христов, заместник-председател на партията във връзка с предстоящия Национален съвет. По думите на Христов това са показали резултати от анонимна анкета, проведена сред регионалните структури. „78% от анкетираните са изразили недоволство към ръководството на СДС в лицето на нейния председател Божидар Лукарски.

Ако половината от гласовете на Националния съвет са срещу дадена личност, то тази личност вече е бламирана“, коментира Христов. „Оставането на длъжността председател на СДС не е от твоя полза и най-вече не е от полза на партията.

Да обичаш на инат СДС не е най-доброто нещо. Ако си истински седесар, най-добре е да направиш крачка встрани. Г-н Лукарски направи каквото можа за партията. Но в момента ние сме в много тежко състояние, структурите са в тежко състояние, не реагираме по важни теми на обществото и това разколебава избирателите на СДС, от което ние се притесняваме най-много.“

Румен Христов допълни, че СДС вижда България в голямото семейство на европейските демократични сили. Вината за отсъствието на партията сред лидерските формации у нас не е на избирателите, увери той. Христов подчерта, че единствата причина за краха на СДС се корени в личностни различия от партийното ръководство. От тук нататък стремежите на „десницата“ ще са насочени към привличането на критичната маса недоволни от управлението на страната граждани.

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.