site xnxx india motel footjob. wifelovers

Рита Ора осъди община Варна

Мегазвездата Рита Ора осъди община Варна в местния окръжен съд заради 10 нейни песни. Присъда бе произнесена и заради още 5 песни на групата Years&Years. Иконите на поп музиката участваха в концерта на МTV в града през лятото на 2018 г. Искът за общо 15 000 лв. бе на сдружението „Музикаутор“, което партнира със сродни чужди организации.

По същия казус в края на 2019 г. Министерството на културата е глобило варненската управа със 7000 лв. След съдебно обжалване санкцията е намалена на 2000 лв.

От материалите по делото се разбира, че „Музикаутор“ е предупредило общината, че по силата на договори с 6 чужди организации държи правата за песните в България, съобщи в. „Сега“, цитиран от Bg-voice. Контратезата на общината е, че зад концерта стои дружеството „РОКЮ Медия България“ на ирландеца Робът Куърк. Фирмата бе официално съорганизатор на събитието, като дейности му бяха възложени с договор.

В хода на пледоариите кметството претендира с обратен иск фирмата да го обезщети, ако наистина не са изпълнени ангажименти по авторските права. „РОКЮ Медия България“ от своя страна не е оспорила твърденията и не е предприела защита по същество. Така съдът в крайна сметка осъжда и общината, и дружеството – тя да има право да си търси парите от него.

Вещото лице по делото внимателно е проучило творчеството на Рита Ора. И установява, че тя има авторство само при две от песните. При Years&Years автори са изпълнителите. Но по-важното е, че творците на всички изпълнени във Варна парчета – на текст или музика, са членове на организациите, с които „Музикаутор“ има договор за представителство в България.

Искът е изчислен по 500 лв. за всеки от авторите. На „Музикаутор“ освен 15-те хиляди лева трябва да се платят лихвата към тях и около 3300 лв. съдебни разноски. Решението на съда може да се обжалва.

Любопитно – Източник : Факти.бг
RSS новини от България

Коментарите са затворени

xxx videos xnxxgratis.tv naked pumpkin carving brunette with perfect clam. desi anal