Радина не може да прежали Аксел

Радина Кърджилова страда неутешимо. Домашният ѝ любимец почина и тя не може да го прежали. Симпатичният и добродушен черен лабрадор на актрисата бе до нея 10 години, но вече си отиде от този свят завинаги. „Много ще ми липсваш! Винаги ще те обичам, Акселче!“, сбогува се половинката на Деян Донков.

Всеки, който някога е имал домашен любимец, знае, че загубата му се преживява трудно. Преди цели 10 години Радина започна да се грижи за Акесл и сега не успява да се справи с липсата му.Кърджилова е споделяла, че избрала точно тази порода заради снимките с подобно куче в сериала „Стъклен дом“. Толкова ѝ допаднало, че решила да си вземе същото. „Лабрадорите са изключително интелигентни, енергични, услужливи и любвеобилни. Обичат да дават и да получават внимание. Реагират много добре на похвали и трудно могат да бъдат раздразнени. Обожават водата и са страхотни плувци.

View this post on Instagram

R.I.P.Моето момче, обичам те.

A post shared by Radina Kardjilova- Actress (@radinakardjilova) on Apr 4, 2020 at 1:45pm PDT

Когато играта им е приятна, почти можете да видите усмивка на лицата им. Те са идеални любимци за деца, тъй като са търпеливи и са способни да играят с часове, но пък са лош избор за куче-пазач, защото просто са прекалено любвеобилни, за да плашат непознати“, разказвала е Радина за своите впечатления от породата.

През всички изминали години Аксел бе плътно до нея и тя го третираше като член на семейството. Водеше го на море, на планина и общо взето не се разделяше с него. За съжаление, любимецът ѝ почина от старост и се наложи да се сбогува с него завинаги.

Известно е, че актрисата и мъжът ѝ Деян Донков обожават животните и се опитват да възпитат тази любов и у невръстния си син Христо. Освен Аксел те имат и още едно куче – женски шотландски уестериер на име Чика.

View this post on Instagram

R.I.P. Винаги ще те обичам, завинаги. Много ще ми липсваш, Акселче!

A post shared by Radina Kardjilova- Actress (@radinakardjilova) on Apr 4, 2020 at 1:35pm PDT

С малкото пухкаво животинче се сдобили случайно. Донков го харесал, докато се разхождал по столичната улица „Солунска“. Погледът му бил привличен от витрината на зоомагазин, където радостно подскачала Чика. „Влюбих се и просто не издържах, въпреки че вече си имахме Аксел. Двамата се разбираха много добре, защото породите им са подходящи за съвместно съжителство. Това не го знаех предварително, случайно го улучих, защото имам силна интуиция. Обадих се на един приятел кучкар и той ми каза, че правилно съм преценил“, разказвал е актьорът.

Макар че обича животните, преди време Радина имала и неприятен инцидент. Разхождайте любимия си Аксел, тя се опитала да погали друг пес, който я нападнал. Театралната звезда обикаляла градинката пред блока си, когато злобното куче захапало крака ѝ, а тя се разпищяла. Верният лабрадор на актрисата подвил опашка или може би сметнал, че тя си играе с другото животно и изобщо не реагирал. Помощ все пак дошла, но от стопанина на агресивния пес. Той извикал строго на любимица си, прибрал го и се извинил на Кърджилова. Тя пък се отървала само с уплахата и с една нагризана обувка, пише вестник „Уикенд“.

Любопитно – Източник : Факти.бг
RSS новини от България

Коментарите са затворени