Продавачка изпъди политик от плод-зеленчук

Експредседателят на Общинския съвет в Бургас Костантин Луков днес бе позорно изхвърлен от магазин в кв.Ветрен заради непристойно поведение, алармира Флагман.бг собственичката на търговския обект Веселина Петрова.

Тя е възмутена от поведението му. Веселина не проумява как е възможно такъв човек да е бил председател на Общинския съвет в Бургас два мандата.

Веселина не е от Бургас, а от София. Живее тук от 7 години, аполитична е и не познава кухнята на обществения живот в града, свързана с определени зависимости. Семейството ѝ се прехранва от малко магазинче плод-зеленчук, намиращо се срещу УМБАЛ „Дева Мария“.

Спазвайки всички заповеди на Министерството на здравеопазването и Общинския кризисен щаб за борба с коронавируса, Веселина е поставила две табели на входа на търговския си обект, с които въвежда няколко ограничения.

Основното е в магазина да влиза само по един човек.

Около 12 часа, днес на обед, вътре, в малкото магазинче, е била клиентка от близкия кв.Банево. В този момент, без да се съобразява със забраната, влиза и Костантин Луков. Припомняме, че той наскоро напусна апартамента си в блок 67 в ж.к.Славейков и се премести в новопостроената си луксозна къща в кв. Ветрен.

„Предположих, че не е видял надписите на входа. Учтиво го помолих да изчака. Той ме изгледа иронично и отговори, че познава много по-добре от мен наредбите и законите – можело да се допускат по двама човека и мой проблем било, че не съм знаела. Опитах се да обясня, че магазинът е твърде тесен и личната ми преценка е да влиза по един човек. Помолих го да излезе и изчака най-много минутка-две, времето е хубаво. Реакцията на този мъж бе необяснима за мен – той припряно наплюнчи пръстите, след което бръкна в носа си и започна да опипва зеленчуците. Повярвайте, пресъздавам ви реална картина. Казах му, че няма да го обслужа и настоях да напусне обекта“, разказва Веселина.

Вместо да си тръгне и да не създава проблеми в и без това напрегнатата обстановка, Луков буквално се „взривил“ и започнал да крещи.

„Заплаши, че ей сега ще изпрати проверки от НАП и Общината, да ме запечатат. Поведението му беше повече от плашещо. Не разбирах голяма част от заканите му, тъй като говореше бързо. На вратата той бе пресрещнат от мъжа ми, когото първоначално помисли за клиент и продължи да крещи. Срещу него сипеше следните: „Спазвай два метра дистанция, Спазвай два метра дистанция!“ , след което се качи в колата си и потегли“, допълни Веселина, която иначе не се интересува от политика.

Свидетел на грозния скандал станала жена от кв.Банево, бургазлийка, която веднага е разпознала доскорошния председател на Общинския съвет в Бургас. Тя също е изказала своето възмущение от действията на толкова важна фигура в обществено-политическия живот на града.

„Може би не му хареса на господина, че го приравнявам към останалите клиенти, но в този случай няма никакво значение какъв е статутът му. Не е болен, че да бъде с предимство – той бе клиент от когото исках да спазва правилата“, разочарована е Веселина.

„Жал ми е, че кметът на Бургас трябва да работи с такъв човек, съсипващ репутацията му“, каза още Веселина.

От Флагман.бг са потърсили за коментар Костантин Луков от два различни сужебни телефона, но той не отговорил на обажданията повече от три часа. Веселина вече е разказала неприятната история в социалните мрежи.

В същото време Луков призовава всичките си приятели да спазват ограниченията на извънредното положение:“Стига всички да сте философи и главни разбирачи. Спазваш и слушаш!“, пише назидателно настоящият общински съветник, който и като председател на ОбС се прочу с поредица подобни действия – дебнеше до бариерата на Солниците нарушители, играеше ролята не регулировчик пред сграда на Община Бургас и се караше на бургазлии, които според него са спрели неправилно и ред други.

Регионалният сайт припомня, ч Костантин Луков е ключова фигура в местната политика през последните 10 години.

Трудовата биография на Костантин Луков дълги години е свързана с органите на МВР, където е работил като катаджия. През 2007 година той оглави общинската служба УКОРС, но напусна по причини, които не бяха официално обявени. Няколко години по-късно получи място в листата и бе избран за Общински съветник. Заради юридическото си образование стана зам.-председател, а след напускането на Снежина Маджарова, стана и председател на ОбС.

Любопитно – Източник : Факти.бг
RSS новини от България

Коментарите са затворени