Провал! Шепа съветници не успяха да яхнат протеста в защита на разкопките край Покровник, Камбитов тушира напрежението

0

Кметът Камбитов излезе победител! Шепа настоящи и кандидат съветници се опитаха да яхнат създадената ситуация около древния град „Скаптопара“,но се провалиха. Атанас Камбитов много ловко ги успокои, след като много тактично подкрепи хората и тяхното искане да се запазят разкопките край Покровник.

И съветниците останаха в сянка, 3-4 съветници, които инициираха подписката в защита на древния град и застанаха най-отпред…

Начело на протеста в петък вечерта бяха общинските съветници Сашо Милчев, Калоян Ханджийски, Валери Смиленов и Албина Анева, включиха се над 100 души.

На мястото на разкопките вчера дойде и Бойко Борисов и даде месец срок на инженерите да предложат ново трасе на магистралата край Благоевград.

Там бяха и протестиращите, искащи изместването на трасето, начело с Лазар Андреев,който на миналите местни избори беше в листата на Сашо Милчев и Валери Смиленов.

Ясно е,че това е подготовка за местни избори и използване на случая за безплатен пиар.Сега най-вероятно ще се оттегли предложението за референдум.

Разкритото селище, за което се предполага, че е „Скаптопара”, е огнище на напрежение от няколко дни в града. Протестиращите настояваха за изместване трасето на автомагистралата и запазване на селището в този си му вид, а не експонирането му на друго място.

Съветниците не успяха да яхнат протеста на жителите на Благоевград, точно година преди изборите, но показаха едно, че на следващите избори борбата ще бъде жестока.

0
0

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.