Провал! Шепа съветници не успяха да яхнат протеста в защита на разкопките край Покровник, Камбитов тушира напрежението

0

Кметът Камбитов излезе победител! Шепа настоящи и кандидат съветници се опитаха да яхнат създадената ситуация около древния град „Скаптопара“,но се провалиха. Атанас Камбитов много ловко ги успокои, след като много тактично подкрепи хората и тяхното искане да се запазят разкопките край Покровник.

И съветниците останаха в сянка, 3-4 съветници, които инициираха подписката в защита на древния град и застанаха най-отпред…

Начело на протеста в петък вечерта бяха общинските съветници Сашо Милчев, Калоян Ханджийски, Валери Смиленов и Албина Анева, включиха се над 100 души.

На мястото на разкопките вчера дойде и Бойко Борисов и даде месец срок на инженерите да предложат ново трасе на магистралата край Благоевград.

Там бяха и протестиращите, искащи изместването на трасето, начело с Лазар Андреев,който на миналите местни избори беше в листата на Сашо Милчев и Валери Смиленов.

Ясно е,че това е подготовка за местни избори и използване на случая за безплатен пиар.Сега най-вероятно ще се оттегли предложението за референдум.

Разкритото селище, за което се предполага, че е „Скаптопара”, е огнище на напрежение от няколко дни в града. Протестиращите настояваха за изместване трасето на автомагистралата и запазване на селището в този си му вид, а не експонирането му на друго място.

Съветниците не успяха да яхнат протеста на жителите на Благоевград, точно година преди изборите, но показаха едно, че на следващите избори борбата ще бъде жестока.

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.