Принц Филип бе преместен в друга болница

Съпругът на британската кралица принц Филип беше преместен в друга болница за продължаване на лечението му, обявиха от Бъкингамския дворец.

След като прекара 13 дни в лондонската болница „Крал Едуард VII“ по препоръка на лекарите, сега херцогът на Единбург е преместен в болница „Свети Вартоломей“.

99-годишният принц Филип се лекува от инфекция, ще бъде подложен на няколко диагностични процедури, като лекарите ще извършват тестове и наблюдения за съществуващо сърдечно заболяване, съобщиха още от двореца.

„Херцогът на Единбург днес беше пренасочен за лечение от болницата в болницата „Свети Вартоломей“, където медиците ще продължат да лекуват неговата инфекция. Ще бъдат проведени необходимите изследвания и ще бъде проследено неговото състояние във връзка с неговото заболяване на сърцето“, се казва в изявлението, цитирано от BBC News.

99-годишният принц Филип се чувствал добре, но той ще прекара в болницата най-малко до края на седмицата.

Принц Филип, който навършва 100 години през юни, беше откаран в болница „Kрал Едуард VII“ в Лондон на 16 февруари като предпазна мярка, след като се почувства зле. Източник от двореца по това време каза, че херцогът е влязъл в болницата сам.

Членове на кралското семейство, които го посетиха, заявиха че той се чувства добре и се надява в скоро време да бъде изписан от болницата.

Болницата „Свети Вартоломей“ е разположена в централната част на Лондон близо до катедралата „Свети Павел“. Тя е специализирана в диагностиката и лечението на сърдечносъдови и онкологични заболявания.

Любопитно – Източник : Факти.бг
RSS новини от България

Коментарите са затворени