Приликите между секса и смеха

Знаете ли, че смехът и сексът си приличат? И двете могат да накарат хората да се почувстват по-добре и да повишават настроението – заради хормоните на щастието, които се увеличават, пише tialoto.bg. Ето кои са най-големите прилики между секса и смеха:

Помагат за релакс

И двете имат способността да накарат тялото да се отпусне и изхвърли негативната енергия. Дейностите понижават нивото на кортизола – хормон на стреса. Те предизвикват поредица от биохимични реакции, които насърчават производството на ендорфини и укрепват имунната система.

Тренират тялото

И двете могат да бъдат разгледани като активност, чрез която тренирате различни части на тялото. Смеейки се използваме, около 80 мускула – по лицето и корема.

И докато смехът не може да замести натоварването във фитнеса, по време на секс мускулите на тялото се напрягат много повече, зависи от продължителността и позата. По време на полов акт може да изгорите около 200 калории или толкова, колкото губите за 15 минути бягане. Освен това ударите на сърцето се увеличават до 150 в минута.

Стимул за мозъка

Когато се смеем, лицевите мускули се свиват и отпускат. Тази активност подобрява притока на кръв към мозъка, съответно и умствената дейност. С други думи, ние сме способни да взимаме решения по-бързо. Последните изследвания показват, че сексът действа по същия начин.

Предпазват от вируси

И за двете може да се каже, че подобряват работата на имунната система. Доказано е, че хората, които се смеят, са по-защитени от вируси и настинки. От друга страна двойките, които правят секс поне два пъти седмично, имат по-високи антитела, в сравнение с онези, които се въздържат.

Любопитно – Източник : Факти.бг
RSS новини от България

Коментарите са затворени