Представят нова марка за местно земеделско производство в Благоевград

0

Тази събота, на 6 октомври, на кооперативния пазар ще бъде представена новата марка за местно земеделско производство от района на община Благоевград. С марката ще бъдат обозначени само местни производители и тяхната есенна продукция.

„Да подкрепим местните производители и да опитаме есенните вкусове на Благоевград“, призовават  от Сдружението на Югозападните общини.

„Идеята ни е да започнем обединяване на тези производители под една обща маркетингова идентичност с цел подпомагане на пазарната реализация на „малките“ земеделци и градинари от район Благоевград“, коментира Любица Томова от Сдружението на Югозападните общини.

Инициативата се провежда в рамките на Проект „Градско земеделие за промяна в градовете: управленски модели за подобряване на институционалния капацитет и социалното включване“ с акроним: AgriGo4Cities, финансиран от Транснационална програма „Дунав“ на Европейския съюз.

Сдружението на югозападните общини е един от 13-те партньора по проекта, а Благоевград е един от шестте пилотни района за градско и крайградско земеделие, наред с общини от Чехия, Унгария, Румъния, Черна гора и Словения.Информация на Дарик.

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.