Предизборно! Пачки хвърчат в джоба на определени медии

0

Община Благоевград обяви обществена поръчка за 220 000 лв. за „Информационно и медийно обслужване на Кмета и Общинска администрация Благоевград“.Поръчката се възлага от публичен възложител-кмета на Община Благоевград, на юридическо лице „Благоевград фест”ЕООД. През март,тази година общината обяви същата обществена поръчка за 91 824 лв.

Както ИА Региона писа „Благоевград фест“ ЕООД е общинското дружество, създадено с цел разпределяне на средства със сключени договори с медии, както и разходи по екскурзии за нуждите на кмета и общинска администрация.

Пиарите на кмета Камбитов популяризират дейността му като всеки ден заливат пощите на медиите с прессъобщения, които задължително трябва да се публикуват. На практика всички, които имат договор с общината не смеят да напишат никаква критична дума срещу кмета или общинската администрация. Напоследък се забелязва как усилено определени медии се опитват да бранят Камбитов с бълване на фалшиви новини и изкривяване на факти.

Преди време съветничката Албина Анева поиска справка кои медии и какви суми получават за информационно обслужване,но така и не и беше отговорено от общината.

На общинската сесия през април когато се разглеждаха отчетите на общинските дружества Анева обясни,че е разгледала подробно отчета на„Благоевград фест“ ЕООД ,но никъде не видяла финансирането на медиите.Съветничката се поинтересува каква точно е сумата на обществената поръчка за медийното обслужване.

Тогава управителката на „Благоевград фест“ Десислава Кузманова излезе на трибуната уж да обяснява и се оплете като пате в калчище.Тя каза,че това е отразено в отдел разходи във външното перо външни услуги.Отговорът и предизвика голямо учудване от страна на Албина Анева и на много от съветниците,сред които Сашо Милчев и Калоян Ханджийски.
От ръководството на общината обясниха,че не може да се даде такава информация,тъй като трябва да има разрешение от медиите.

Миналата година Фрог нюз потърси информация и кои са медиите или фирмите техни собственици, които имат сключени договори с Община Благоевград и какви суми са получили. Данните, които получили неофициално показват, че почти всички не биха си позволили да кажат гък, защото това са средствата, с които издържат медиите си.

• „Труд медия“ ЕООД – 11 500 лева.
• РРС Благоевград 2 000 лева.
• „Бранд медия“ ЕООД 23 500 лева.
• „Елфи М“ ЕООД 3 000 лева.
• „Топ медия прес“ 11 000 лева.
• „Адвъртайз консулт“ ЕООД 17 000 лева.
• „Кауза про“ ЕООД 9 000 лева.
• „Ай Ес Джи 2014“ ЕООД 22 000 лева.
• „Фокус нунти“ ООД 42 000 лева.

Местните медии,които обслужат интересите на Камбитов и общинска администрация се крият.От общината не казват кои са и излизат с аргумента,че трябва да има разрешение от тях.

пише regiona.bg

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.