ПП „Партия на Зелените“ Благоевград призовава кмета да оттегли предложението за продажба на земя в парк „Бачиново“

0

ПП „Партия на Зелените“ в Благоевград излезе с декларация, в която се обявяват против продажбата на земя в парк „Бачиново“. От партията призовават кмета Камбитов да оттегли предложението, което е направил в общински съвет Благоевград да се продава земята около търговския обект “Гъбата“.

Ето какво пише в декларацията:

„ПП „Партия на Зелените“ декларира и заявява, че е против продажбата на земя под каквато и да е форма в емблематичния парк на Благоевград – Парк Бачиново. Категорично се обявява против продажбата на площи, които по ОУП, са с предназначение „за озеленяване“. Парк „Бачиново“ е както го наричат хората „Белият дроб на Благоевград“, дава уют и спокойствие на хората. Не случайно както в празнични и делнични дни всеки благоевградчанин, а и гости на града отделя голяма част от своето време за отдих на любимото си място сред зеленината и езерото в парк „Бачиново“. Нашите деца трябва да се възпитават и растат именно в чиста и спокойна обстановка.
Затова категорично се противопоставяме на кмета на Благоевград Атанас Камбитов и го призоваваме да оттегли предложението, което е направил в общински съвет Благоевград да се продава земята около търговския обект “Гъбата“. Призоваваме и общинските съветници, които са избрани да защитават интересите на гражданите на Благоевград да не допускат подобно нещо, а именно продажба на зелени площи. Призоваваме и цялата общественост да се обяви против тази порочна идея като присъстват на сесията на 28 декември 2018 г. в 9:30 часа за да отдадат своя принос и покажат гражданската си позиция.

Предварително Благодарим на благоевградчани“.
Документът е подписан от председателя на ПП на Зелените Благоевград и зам. председател на ПП на Зелените в Р България по коалиционна и кадрова политика Андон Тодоров.

0
0

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.