Почетоха паметта на героите от Илинденско-Преображенското въстание

0

Стотици хора се събраха и тази година в село Попови ливади, за да отбележат с традиционен събор 115-та годишнина от избухването на Илинденско-Преображенското въстание.
Неврокопският митрополит Серафим, евродепутатите Ангел Джамбазки и Асим Адемов, народните представители Богдан Боцев и Димитър Стоянов,заместник областният управител Антоанета Янчева, кметовете и председателите на Общинските съвети на Гоце Делчев и Петрич, представители на политически партии и много граждани п очетоха паметта на героите от Илинденско-Преображенското въстание. Те положиха венци и цветя на паметника на Гоце Делчев.

Преди това, Неврокопският митрополит Серафим отслужи заупокойна молитва и благодарствен молебен за жертвите на въстанието.
В своето слово, кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов подчерта, че въстанието ни е донесло две много важни поуки. „Никога да не се делим като народ и никога да не забравяме, че сме българи. Независимо дали сме тук, в родината си, или извън нея – всички ние сме част от България и я носим в сърцата си“, ката още кметът на Гоце Делчев. Силни думи за героизма на илинденци и историческата значимост на въстанието, произнесе и Ангел Джамбазки – член на Европейския парламент.
Специални гости в музикалната програма за традиционния събор бяха Руслан Мъйнов и оркестър „Виво Монтана“, както и народната певица Стойка Германова. За доброто настроение на присъстващите се погрижиха още Боряна Карпузова, Цветанка Воденова, Георги Жбантов, Мария Христова, Ирина Паскалева, Марио Василев и сборен оркестър с ръководител Здравко Георгиев.

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.