Посочиха първите 8 симптома на рак на мозъка

Ракът в ранните си стадии няма изразени симптоми и заради това е трудно да бъде хванат навреме.

Различните форми на нелечимото заболяване имат различна симптоматика и често пъти първите им признаци се бъркат с тези на други болести.

Ракът на мозъка е сред най-опасните и смъртоносни разновидности на болестта. Статистиката сочи, че по-малко от 5% от пациентите, диагностицирани с рак в мозъка, оцеляват повече от 5 години след развитие на туморно образование. Наред с всички тези плашещи данни, ракът на мозъка е сред най-трудно уловимите, а пациентите често пренебрегват ранните симптоми на заболяването. По-голямата част от хората с този вид рак, забелязват нещо странно в поведението и възприятията си, но не обръщат внимание.

Проучване на King’s College London изброява ранните симптоми на рак на мозъка.

Какви са причините за рак на мозъка?​Този вид рак възниква поради анормално клетъчно делене, което преди регенерацията е нормална съставка на мозъчната тъкан, лимфната тъкан, кръвоносните съдове, черепните нерви, мозъчните мембрани, черепа, хипофизата и епифизата.

Пациенти с това заболяване са изброили пред изследователския екип симптоми, които не са приемали насериозно в началото на болестта:

силно главоболие
проблеми с паметта,
склонност към загуба на баланс,
тромавост,
замъглено зрение,
сънливост,
трудно изразена реч,
повишена умора.

Обикновено, повечето хора свързват тези симптоми с естественото остаряване на тялото и не бързат да отидат на лекар. Според данните, описани в проучването, по-голямата част от пациентите потърсили лекарска помощ, едва след като започнали да губят паметта си. Причината за тяхната тревога обаче била не опасения от развитие на рак, а предположение за развитието на деменция.

Любопитно – Източник : Факти.бг
RSS новини от България

Коментарите са затворени