Планираният секс е по-вълнуващ от случайния

Спонтанният секс може да бъде фантастично изживяване – лесно получен оргазъм след шумни страсти. Според проучване на германски университет обаче това е пълен мит, резултат от изкривена представа, получена от медиите.

Оказва се, че планираният секс носи далеч по-голямо удовлетворение, отколкото инцидентните срещи. Никой не казва с кого се планира сексът, стига до него да се стигне на етапи взаимно от двамата партньори, се пише в статия на The Journal of Sex Research. Факт е обаче, че това се получава при по-продължителни връзки.

За да стигнат до този извод, изследователите анкетирали 1000 хетеросексуални двойки относно сексуалния им живот. Участниците трябвало да отговорят на въпроси като колко бързо постигат възбуда, дали е имало възпрепятстващи фактори, които да водят до сексуална дисфункция, личен темперамент и този на партньора по теста за 5-те основни персонални характеристики: екстровертност – интровертност, невротизъм – стабилност, откритост – консерватизъм, сътрудничество – конкуренция, добросъвестност – импулсивност.

Донякъде изненадващ е фактът, че най-добросъвестните хора от двата пола се радват на най-висока степен на сексуално задоволяване, пише struma.bg. Те имат далеч по-малко сексуални проблеми от типа на потиснатост или усещане за непълно удовлетворение от сексуалния акт.

Обикновено се смята, че жените се задоволяват по-трудно. Но това не се отнася за тези жени, които имат внимателен партньор, изпитващ наслада да им доставя удоволствие.

Авторите на изследването споделят, че при провеждането му те са се интересували дали физическите и сексуалните заложби и умения или персоналните качества са по-важни за постигането на удовлетворяващ полов живот. Добросъвестността се оказало, че дава по-ефективни полови отношения.

За да постигнете удовлетворяващ секс, все пак се изисква определена самодисциплина, освен собствено удоволствие трябва да се погрижите и партньорът да изпита такова. Понякога трябва малко повече упоритост, но пък и силата на оргазма в тези случаи си заслужава. Доверието е другото качество, което е от значение, за да има отпускане за пълна наслада.

Ако сте от тези, които смятат, че удоволствието от секса с партньора ще угасне след време, трябва да знаете, че и тук легендите грешат. Напротив, при тези двойки с отношение към другия сексуалната функция и удовлетворение са с най-висока продължителност и не изчезват с напредване на годините.

Или пък мислите, че да планирате секса отнема от пикантната му стойност?! Всъщност, планирането показва, че търсите ефективни усещания и споделено удоволствие и за вас качеството, а не количеството на половите контакти, е водещо.

В това да знаете онези тайни, които доставят най-голямо интимно удовлетворение за някого, има много голяма тръпка. Това е предимство, което дава планираният секс – мислите как да удовлетворите своите уникални и уникалните желания на партньора си.

За да имате задоволителен сексуален живот, трябва да имате способност да поставяте желанията на другия пред личните. Понякога се налага предприемането на усилия, което изисква отлагане на собствените нужди и интереси. Но все пак го има и това – ако двамата едновременно се съсредоточите върху разрешаването на сексуален проблем, отношенията стават дългосрочни и отдадени.

Въпреки че сексът е прекрасен начин двама души да общуват, пълноценен такъв се изпитва, когато има вербална комуникация. Честното споделяне на предпочитанията и безпристрастните искрени отговори правят секса сладостен. Съзнателното планиране на интимността е надграждане на всичко останало между двама души – то усилва страстта, повишава възбудата и превръща секса, дори с дълбоко познат партньор, в приключение.

Любопитно – Източник : Факти.бг
RSS новини от България

Коментарите са затворени