Писмо в бутилка спаси американци от сигурна смърт

Семейство, изпаднало в животозастрашаваща ситуация бе спасено благодарение на писмо в бутилка. Невероятната история на Къртис Уотсън, любимата му Кристъл Рамирес и синът им Хънтър, разказа порталът Sanluisobispo.com.

По време на семейна екскурзия семейството се изкачило на върха на водопад в в националния парк Лос Падрес в Калифорния, САЩ.

Инцидентът станал през лятото, когато семейството от Моро Бей, било на почивка в резервата. На третия ден от екскурзията им, когато те решили да се спуснат с каяк по река Аройо Секо, а след това тръгнали да се изкачват към върха на 12-метров водопад.

По думите на Уотсън, той познавал района, където се намирали, защото преди 7 години бил преминавал по същия маршрут.

Мъжът имал въже в себе си, с помощта на което планирал да се спуснат надолу. Този път обаче, водният поток бил много по-силен и по-бърз от преди.

За да премине нататък, семейството трябвало да мине през няколко пролома, преди да успее да завърже въжето на безопасно място, разказва американецът.

Приключенците решили, че няма да успеят да преодолеят това препятствие.

„Това беше неизвестен и непредсказуем участък от пътя. Беше хлъзгаво и твърде опасно, за да рискуваме. Решихме да се установим на временно безопасно място“, казва Уотсън.

Така се озовали сами на скала без път и посока. Уотсън се опитал да се обади за помощ, но безуспешно.

Осъзнавайки, че ако не бъдат открити, ги чака сигурна смърт, мъжът решил да напише думата „помощ“ върху пластмасовата си бутилка за вода и да я спусне надолу по течението. В бутилката той сложил бележка, в която описал точното местоположение им местонахождение, с надеждата, че някой ще намери съобщението и ще ги спаси. .

Семейството запалило огън и легнало да спи. Около полунощ обаче, били събудени от шума на хеликоптер.

Както се оказало, бутилка с посланието била открита от туристи наблизо, които се свързали с местните власти. Била организирана спасителна акция и на следващата сутрин семейството в беда било отведено на безопасно място.

„Те не оставиха своите имена или телефонни номера. Те просто се отнесоха към това сериозно и направиха това, което им е казало сърцето. Отреагираха бързо и самоотвержено. Не мога да изразя колко съм им благодарен“, споделя Уотсън.

Любопитно – Източник : Факти.бг
RSS новини от България

Коментарите са затворени