Петел нападна и уби стопанката си

Възрастна жена от Южна Австралия почина, след като била нападната от своя „безобиден“ домашен петел.

Шокиращата смърт на жената стана повод за множество диспути по темата с наглед кротките и безопасни домашни любимци, като същевременно накара много експерти да направят проучвания по темата със скритите опасности от безобидните на пръв поглед наранявания.

Смъртта на жената била причинена от нараняванията, които домашната птица нанесла с клюна си, когато я нападнала в двора на дома ѝ. Птицата била „провокирана“ от своята стопанка, която отишла да събере яйцата от курника си, пише австралийският новинарски сайт News.com.au.

Съобщава се, че петелът е пробил разширена вена с клюна, което предизвикало обилно кървене.

По-обстойният преглед на патолозите е установил, че жената е получила множество други наранявания, но основната причина за смъртта е загубата на кръв.

Инцидентът предизвика публични дебати за скритите опасности, които могат да представляват безобидните домашни животни. Също така бе използван като предупреждение за сериозността на т.нар. незначителни хронични заболявания, като разширените вени.

Какво представляват разширените вени?

Варикозните вени са уголемени, препълнени с кръв разширени вени в подкожните тъкани най-често на краката. Това е хронично заболяване на вените, което засяга най-често повърхностните вени на краката. Като цяло, разширените вени не се смятат за сериозен проблем от медицината. Те са често срещани и от такива страда почти 1/3 от населението в западните общества, но рядко предизвикват сериозни последствия или усложнения на здравословното състояние.

Случаят с починалата баба в Австралия обаче, подтикна специалистите да обърнат специално внимание на този проблем, предупреждавайки, най-вече възрастните хора, за опасностите, които крие.

Любопитно – Източник : Факти.бг
RSS новини от България

Коментарите са затворени