Падение! Общинските съветници на ГЕРБ Благоевград се изложиха тотално! Нивото на местната структура пада главоломно надолу!

0

Илона Асланска, Юлия Асланска и Красимира Владкова поискаха думата от вестник „Струма“ по повод изявленията на съветниците от ГЕРБ, че на последната сесия на ОбС единствени се пропротивопоставили на предложение на кмета Румен Томов за продажба на общински дял в съсобствен с частни лица имот в централна част на Благоевград срещу обезщетение от 50 000 лева . Ето какво заявиха Аслански и Владкова:

„ Уважаеми общински съветници от групата на ГЕРБ в ОбС-Благоевград, ужасени сме от начина, по който се опитвате да привлечете вниманието на благоевградчани с лъжи , инсинуации и изкривяване на истината! Разбираме , че се готвите за избори, но явно паметта ви е изключително къса, та забравихте, че само преди няколко месеца вие самите гласувахте на сесия на ОбС да прекратим съсобственост с община Благоевград, което е и наше право по закон. Няма да ви цитираме решения с ваши гласувания за прекратяване на съсобственост от последната една година, но може би тогава сте имали интерес или бившият ви началник, когото Благоевград изрита от кметския пост, ви нареди да гласувате така. Вие сте срам за Благоевград и съжаляваме, че сме гласували на няколко избори за вас и партия ГЕРБ.

Общински съвет е орган от 41 съветници представители на дузина партии, от протокола е видно,че гласувалите са над 38 човека на последната сесия. В частния казус нищо не се променило за изминалите 8 месеца. Когато петима от вас( защото шестият не бе в ОбС) дадоха гласовете си в подкрепа на аналогичноото ни искане , визиращо тогава цялата общинска част. Реакцията ви сега е , меко казано,озадачаваща, защото явно е на хора без собствено мнеиние и позиция , гласуващи най-вероятно под диктовка. Кое Ви накара да си смените мнението толкова бързо е един много важен въпрос, на който чакаме отговор.

Снемаме доверие от групата съветници, които след толкова мандати в ОбС разбрахме , че не защитават интересите на жителите на общината, а може би своите лични.
Сега рабираме защо ГЕРБ Благоевград изгуби изборите за кмета на община Благоевград“.

Факт е, че преди няколко месеца по предложение на предишния кмет Атанас Камбитов съветниците гласували „за“, а сега ползват жители на общината за да атакуват сегашния кмет и свои колеги без аргументи. Показателно е че „за“ сделката са гласували почти всички съветници с изключение на групата на ГЕРБ.

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.